Csak a 15. helyért játszhat a csíki férfi kosárcsapat

Dobos László 2019. május 13., 22:33

Két perccel a mérkőzés vége előtt hat ponttal vezetett, de végül három pontos vereséget szenvedett a VSK Csíkszereda a román felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásának második körében, a 13-16. helyekért zajló tornán. A Konstancai Atletic nyert az Erőss Zsolt Arénában.

Legyőzhető ellenféltől kaptak ki a csíki kosárlabdázók Fotó: Gábos Albin

Kevés néző volt kíváncsi a VSK Csíkszereda–Konstancai Atletic kosárlabda mérkőzésre hétfőn délután a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában, pedig a két csapat jó színvonalú, az utolsó másodpercig izgalmas meccset játszott.

{A}

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, majd az első szünet előtt a vendégek hét pontos előnyre tettek szert.

A második és a harmadik negyedben felzárkózott a VSK Csíkszereda, majd a negyedik negyed elején átvette a vezetést, és két perccel a rendes játékidő előtt hat ponttal (86:80) vezetett. Az utolsó két percre azonban megtáltosodtak a konstancaiak, egymást követően két hárompontost dobtak, erre a csíkiak csak egy kétpontossal tudtak válaszolni (88:86).

Fotó: Gábos Albin

Következett egy újabb vendég hárompontos (88:89), és maradt nyolc másodperc játékidő. A labda a VSK Csíkszeredánál volt, a házigazdák nem tudtak kosarat dobni, mi több a vendégek ellentámadásból újabb két pontot szerezve eldöntötték a mérkőzést és a továbbjutást (88:91).

Férfi kosárlabda-bajnokság,  rájátszás, a 13-16. helyekért: 

VSK Csíkszereda–Konstancai Atletic 88:91 (20.27, 25:19, 17:20, 26:25)
A hazai csapat pontszerzői: Andre Reshaud Pierce 24, Andrei Damian 18 (ebből 4 hárompontos), Djordje Simeunovic 17 (1), Matevz Magusar 15 (1), László Botond 4 (1), László Arnold 3 (1), Raul Olariu 3, Adrian Movileanu 2 és Lokodi Mátyás 2. A vendégek legjobb játékosai Alin Dragoș Andrieș és Andrei Oprean voltak 17-17 ponttal.
Továbbjutott a Konstanca, kettős győzelemmel.

A másik mérkőzésen: CSM Focșani–Máramarosszigeti CSM 73:89, továbbjutott a Máramarossziget, kettős győzelemmel.

A folytatásban a Konstancai Atletic és a Máramarosszigeti CSM a 13. helyért, míg a CSM Focșani és a VSK Csíkszereda a 15. helyért harcol.