Ballagási ünnepségek rendje Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2019. május 13., 12:45

Május a ballagási ünnepségek hónapja Székelyudvarhelyen. A kicsengetések sora már a héten elkezdődik, és június második feléig tart.

Archív Fotó: Barabás Ákos

Idén elsőként a Babeș–Bolyai Tudományegyetem székelyudvarhelyi kihelyezett tagozatának végzős hallgatói búcsúznak el ünnepélyesen az oktatási intézménytől és a tanároktól május 16-án délelőtt 10 órától. A egyetemi ballagást a városi sportcsarnokban tartják.

Május 25-én két iskola végzősei is ballagnak: délelőtt 10 órától kezdődik a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium ünnepsége a belvárosi református templomban, míg 11 órától a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola diákjainak ballagása a Művelődési Házban.

Május 29-én 10 órától a Marin Preda Elméleti Líceum búcsúztatja végzős diákjait. A Benedek Elek Pedagógiai Líceumban szintén május 29-én tartják a ballagási ünnepséget, amely délelőtt 10 órától kezdődik az iskola udvarán. Ugyancsak ekkor ballagnak az Eötvös József Szakközépiskola végzősei.

Május 30-án a Bányai János Műszaki Szakközépiskola végzős diákjai számára délelőtt 10 órakor szólal meg utoljára az iskolacsengő. Az ünnepséget a tanintézmény udvarán tartják.

{A}

Május 31-én a Kós Károly Szakközépiskola diákjai búcsúznak a tanáraiktól és az iskolától. A ballagási ünnepség 9 órakor kezdődik az iskola udvarán. Ugyancsak pénteken a Szent Miklós-hegyi római katolikus templomban tartja végzős diákjai számára a ballagási ünnepséget a Tamási Áron Gimnázium. A délelőtt 10 órától kezdődő ünnepélyen öt osztály diákjai köszönnek el az iskolától.

A Székelyudvarhelyi Egészségügyi Technikum június 15-én 9 órától tartja ballagási ünnepségét, szintén a Szent Miklós-hegyi római katolikus templomban.

A székelyudvarhelyi ballagási ünnepségek sorát a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) zárja. Az esemény június 21-én délután 5 órától kezdődik a városháza Szent István Termében.