Új bajnok lesz, kezdődik a futsaldöntő

Dobos László 2019. május 13., 12:05

Hétfőn este elrajtol a 2018–2019-es román teremlabdarúgó 1. Liga döntője. A Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United finálé az egyik csapat harmadik sikeréig tart, az első két összecsapásnak az Erőss Zsolt Aréna ad otthont.

A döntőbe jutással sporttörténelmet írt az Imperial Wet Fotó: Pinti Attila

A 18 fordulós alapszakaszt a Csíkszeredai Imperial Wet nyerte, a galaciak a második helyen végeztek. Az elődöntős csoportokban újra ez a két együttes szerepelt a legjobban, az egyiket a csíkiak, a másikat pedig a galaciak nyerték. Az öt mérkőzésre tervezett fináléban a Hargita megyeiek pályaelőnyt élveznek, ha öt találkozó szükséges a bajnoki cím elnyeréséhez, akkor ebből hármat saját szurkolóik előtt rendeznek.

{A}

A döntő tervezett időpontjai: május 13., 14., 19. és (ha kell) 20., 26.. Az első két találkozót Csíkszeredában rendezik, a következő kettőt a Duna-parti városban, és ha szükséges, akkor az utolsót ismét Csíkszeredában.

A hétfői és a keddi mérkőzés is 19.30-kor kezdődik, egy belépő ára 10 lej.

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője: „A bajnokság két legjobb csapata jutott döntőbe, most dől el, mennyit ér a tavaly augusztustól elvégzett munka. A bajnokság elején a szakemberek nem sok esélyt adtak Csíkszeredának, de mi végeztük a dolgunkat. Célunk a győzelem, az egész csapat készen áll a fináléra, sérült vagy eltiltott játékosunk nincs. Bajnokságot szeretnénk nyerni, ezzel a céllal kezdjük el ma este (hétfőn, szerk. megj.) a döntő sorozatát. Azt nehéz megjósolni hogy hány mérkőzésig tart majd a döntő, mi mindig csak a következő meccsre készülünk. Nagy szeretettel várunk mindenkit a sportcsarnokba, fontos számunkra a szurkolók buzdítása.”

Fotó: Pinti Attila

A döntőbe jutással a csíki együttes története legjobb eredményét érte el. A galaciak negyedik alkalommal jutottak fináléba. Az első hármat elbukták: a 2010/11-es idényben a Marosvásárhelyi City'usszal szemben, a 2016/17-es szezonban pedig a Dévai Autobergamóval szemben maradtak alul, míg tavaly a Temesvári Informatica ellen veszítették el a döntőt.

Kiosztották a bronzérmet

A Román Kupa-győztes Dunărea Călăraşi végzett a román teremlabdarúgó-bajnokság harmadik helyén. A bronzéremért kiírt mérkőzésen a Dunărea péntek este 3–1-re nyert a Dévai Autobergamo ellen (gólszerzők Cesar Ribeiro, Yanez Galan és Paulo Pinto, illetve Jordas Vives).