Székely megyék népszerűsítették értékeiket a budapesti Székely Fesztiválon

Simon Virág 2019. május 12., 16:52

Maros megye a turisztikai értékeit, Hargita megye a Székely termékeit, míg Kovászna megye a kulturális és gyógyturizmus lehetőségeit mutatta be Budapesten a vasárnap záruló Székely Fesztiválon.

Fotó: Visit Harghita Egyesület

Maros megye a nemrég elkészült Visit Maros applikációt is bemutatta. Mint korábban beszámoltunk róla, egy hete készült el Maros megye turisztikai weboldala és a mobilalkalmazása. Idén főként ezeket népszerűsítették Budapesten, hiszen a mobilalkalmazás segítségével gyakorlatilag minden információ elérhető, ami a Maros megyébe látogatókat érdekelheti, így rövid ismertetőt nyújt több mint 170 turisztikai látnivalóról, de útvonalajánlókat, rendezvénynaptárat és étteremajánlót is tartalmaz az applikáció.

{K1}

A turisztikai kínálat mellett a Maros megyei ízeket, a hagyományos termékeket, valamint a népzenét és a néptáncokat is bemutattak a Székely Fesztivál látogatóinak. A kulturális programokat idén a Bekecs Néptáncegyüttes biztosította, ők többek között a társulat új darabját, az Esszencia című előadást mutatták be a fesztivál első estéjén.

{A}

A Visit Harghita telefonos alkalmazást és a turisztikai programokat a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás mutatta be.

Az emberek főként a június elsejei pápalátogatás és a pünkösdi búcsú alkalmával elfoglalható szálláshelyek iránt érdeklődtek a standjuknál.

A legnagyobb tolongás a Székely termék közösségi védjeggyel ellátott standok előtt volt.

Kovászna megye Háromszéket, mint a Kúriák földjét népszerűsítette. A megye kulturális és gyógyturizmus lehetőségeiről esett a legtöbb szó. A Háromszéken fellelhető Kolonics-orgonákat is bemutatták, ugyanakkor interaktív népi foglalkozásra, filmvetítésre is sor került.