Elnapolt bajnokavatás

Dobos László 2019. május 10., 21:17

Egy győzelemmel az FK Csíkszereda két fordulóval a vége előtt lezárhatta volna a csoportelsőségért vívott harcot a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában, a csíkiak azonban pénteken hazai pályán 1–0-ás vereséget szenvedtek Nagybányától.

Hazai vereség. Megszakadt az FK Csíkszereda győzelmi sorozata Fotó: Pinti Attila

Esős időben rendezték pénteken késő délután a csoport rangadóját, az FK Csíkszereda–Nagybányai Minaur mérkőzést, amelyen – a nézők legnagyobb csalódására – nem láthattunk jó színvonalú focit,

a játék szinte végig a két tizenhatos között zajlott, kevés igazi nagy gólhelyzettel.

Az első félidőben alig voltak kapura lövések, a hazaiaktól Hodgyai és Majzik próbálkozásait jegyeztük fel, a másik térfélen egyszer találták el a kapu területét a nagybányaiak, de ez a lövés nem okozott gondot Bordás kapusnak. Még volt egy szabadrúgásuk is a máramarosiaknak, de ezt csúnyán mellé lőtték.

Fotó: Pinti Attila

A második félidő elején megszerezhette volna a vezetést az FK,

de Barta lövését szögletre mentette a nagybányai kapus, majd magabiztosan védte Hodgyai fejesét.

Az 57. és az 58. percben két veszélyes helyzetet alakítottak ki a vendégek, az elsőnél szögletre mentettek az FK védői, a másodiknál pedig védett Bordás. A 60. percben Barta kapáslövése suhant el kevéssel el a vendégek kapuja felett, majd a 70. percben a közönség figyelmét az kötötte le, hogy eltörött az egyik szögletzászló rúdja.

{A}

A folytatásban Györgyi lövését szögletre mentette a nagybányai kapus, majd a 88. percben mintegy 20–22 méterről, középről, szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Sorin Șerban volt a végrehajtó, aki a sorfal felett, a felső léc alá tekerte a labdát (0–1). Öt percet hosszabbított a játékvezető, ebben a periódusban az FK két szögletet harcolt ki, de a vendégek növelhették volna előnyüket, veszélyes ellentámadásuk végén kapufát lőttek.

Fotó: Pinti Attila

Mivel a második helyen álló lénárdfalviak is vereséget szenvedtek, maradt az FK ötpontos előnye a rangsor élén. A csíkiak a következő két fordulóban előbb idegenben Tasnádon, majd hazai pályán Dés ellen játszanak. A két mérkőzésen két pontra van szükségük a csoportelsőséghez.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 28. forduló:
FK Csíkszereda–Nagybányai Minaur 0–1 (0–0),
gólszerző Sorin Șerban (88.).
Játékvezetők: Ionuț Constantinescu (Galac), Claudiu Osmache és Viorel Pânzaru (mindketten Brassó). Megfigyelők: Daniel Ticlea és Marian Dorobanțu (mindketten Buzău).

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Csürös Attila, Nemes Milán Imre, Casiadi-Bakó Soma (Antal Barna, a 63. perctől), Veres Szilárd, Barta Norbert, Eder Gonzales (Berde István Zsolt, 82.), Magyari Szilárd, Hodgyai László (Györgyi Arthur, 57.). Vezetőedző: Valentin Suciu. Másodedzők: Lucian Nicolau és Fekete Károly.

Nagybányai Minaur: Alex Gudea – Ciprian Duruș, Kis Lóránt, Mihai Roșca, David Simion, Sorin Șerban, Valer Giurgiu (Raul Stanciu, 89.), Răzvan Lupu, Sandu Bococi (Paul Chiș-Toie, 70.), Andrei Moldovan (Bogdan Boje, 83.), Cătălin Tutuță. Vezetőedző: Dorin Toma. Másodedző: Paul Ungureanu.

További eredmények:
Marosvásárhelyi MSE–Székelyudvarhelyi FC 0–2 (0–0),
Besztercei Gloria–Dési Unirea 3–1 (0–1), 
Tordai Arieșul–Radnóti SK 4–4 (3–2), 
Kolozsvári Sănătatea–Kolozsvári CFR II. 3–2 (2–1), 
Szászrégeni Avântul–Lénárdfalvi SK 1–0 (1–0).

Szombaton 18 órától:
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Medgyesi Gaz Metan II., 
Tasnádi Unirea–Szászhermányi FC.

{S1}