Egy félidőt bírta az MSE az SZFC ellen

Horváth Bálint Ottó 2019. május 10., 20:22

Méltó ellenfél volt, de nem tudott pontot szerezni a Székelyudvarhelyi FC ellen a Marosvásárhelyi MSE, a labdarúgó 3. Liga 28. fordulójában a bennmaradáshoz közel álló udvarhelyiek 2–0-ra győzték le a már kiesett vásárhelyieket.

Újabb gólt szerzett a télen érkezett Romaric Logon Fotó: Haáz Vince

Vizes pályán, esős időben lépett pályára a két csapat pénteken késő délután a nyárádszeredai stadionban.

Az első félidőben kiválóan tartotta magát a marosvásárhelyi csapat, az udvarhelyiek kevés komoly gólhelyzetet alakítottak ki. Logon korán előnyhöz juttathatta volna az SZFC-t, de lövését Molnár Dávid kivédte, majd Dinu ígéretes szabadrúgást lőtt mellé.

Fotó: Haáz Vince

Aztán a második játékrész elején

két perc alatt két góllal eldöntötte a mérkőzést az udvarhelyi együttes,

előbb egy indítás végén Jankó átemelte a hazaiak kapusán a játékszert, és megszerezte a vezetést, majd Logon egy bal oldali beadás után közelről talált be.

A végéig az SZFC még nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, de újabb gólt már nem lőtt, míg a másik oldalon a vásárhelyiek Ruja lehetőségénél nem tudták megszerezni a szépítő találatot.

Fotó: Haáz Vince

Ezzel a győzelemmel az SZFC közel került a bennmaradáshoz, ezt a következő fordulóban hazai pályán a Besztercei Gloria ellen biztosíthatja be. Az MSE legközelebb egy szintén kiesett csapattal, a sereghajtó Radnóti SK-val találkozik.

{A}

A mérkőzésen László Zsolt csapatmenedzser irányította az SZFC-t, mivel Mészáros Alpár edzőt a Torda elleni meccs végén a játékvezető elküldte a kispadtól, így eltiltás miatt nem lehetett ott a pálya szélén. 

„Végig domináltuk a meccset, a két csapat közötti fizikális különbség kijött a második félidőben. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, amióta Hajnal Gyula itt van, hiába vannak a sérültjeik, teljesen másképp játszik az MSE. Elégedettek vagyunk, hiszen a győzelemmel valószínűleg meg van a bennmaradás” – összegzett László Zsolt.

Fotó: Haáz Vince

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 28. forduló:
Marosvásárhelyi MSE–Székelyudvarhelyi FC 0–2 (0–0),
gólszerzők: Jankó (54.), Logon (56.).
MSE: Molnár – Aldea, Ruja, Török D., Hasirov, Moldován, Dudás (Erdős, 72.), Balázs (Dogaru, 65.), Balla (Szász, 75.), Deteșan, Velichea.
SZFC: Somogyi – Marucza (Trăistar, 85.), Mintaș (Jankó, 38.), Stăncuțu, Lakatos, Crișan, Popescu, Bálint, Györgydeák, Dinu (Tankó, 80.), Logon.

További eredmények:
FK Csíkszereda–Nagybányai Minaur 0–1 (0–1),
Besztercei Gloria–Dési Unirea 3–1 (0–1),
Tordai Arieșul–Radnóti SK 4–4 (3–2),
Kolozsvári Sănătatea–Kolozsvári CFR II. 3–2 (2–1),
Szászrégeni Avântul–Lénárdfalvi SK 1–0 (1–0).

Szombaton 18 órától:
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Medgyesi Gaz Metan II.,
Tasnádi Unirea–Szászhermányi FC.

{S1}