Rangadót játszik az FK, egymás ellen az MSE és az SZFC

Zátyi Tibor 2019. május 10., 10:23

A 28. forduló mérkőzéseit rendezik a labdarúgó 3. Ligában, pénteken 18 órakor az FK Csíkszereda Nagybányát fogadja, míg a Marosvásárhelyi MSE a Székelyudvarhelyi FC-t látja vendégül.

Bajkó Barna sérülés miatt kihagyja a Minaur elleni mérkőzést Fotó: Gábos Albin

A 28. játéknap rangadóján, pénteken délután hat órakor a harmadik helyezett Nagybányai Minaurt fogadja az FK Csíkszereda. Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője nagyon nehéz mérkőzésre számít.

„Minden bizonnyal nehezen fogják adni a bőrüket, de mi mindent megteszünk a győzelem érdekében, a három pont megszerzése a célunk.

Sajnos Bajkó Barnára nem számíthatunk, gólerős csatárunk izomszakadást szenvedett, és legalább tíz nap kihagyást írt elő számára az orvos.

Kisebb sérülésekkel küszködött egész héten Soufiane, Aszalos, Mitra és Casiadi, pályára lépésük kérdéses.”

A Székelyudvarhelyi FC Nyárádszeredában lép pályára, házigazdája a 3. Ligától már búcsúzott Marosvásárhelyi MSE lesz.

„A tavaszi szezon kezdete óta mind kemény meccseink voltak, és most sem lesz másképp. Sajnos olyan mérkőzéseken buktunk el, amelyeken megszereztük a vezetést, ám a további helyzeteinket nem értékesítettük.

Tudjuk, hogy gondjai vannak az MSE-nek, de a hiányzókat pótló játékosok is mind bizonyítani akarnak, így nehéz csatára számítok. Nemrég a harmadik Nagybánya csak döntetlent tudott elérni náluk.

A legnagyobb ellenfél a fáradtság lesz, mindkét csapatnak. A fiúk fel vannak készülve, akarják a győzelmet, ezt azonban a pályán is bizonyítaniuk kell” – mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Az MSE Nyárádszeredában fogadja az SZFC-t Fotó: Haáz Vince

Tisztességes eredményre törekednek a marosvásárhelyiek, ám Hajnal Gyula edző szerint még nehezebb helyzetben vannak, mint korábban: „Kemény mérkőzésünk volt hét közben Désen, melynek következtében több játékosunk kidőlt, és pénteken nagyon kérdéses a játékuk. A csapatkapitány Mircea Ungur, Dan Velichea és Balázs Szabolcs sérüléssel küszködik, Török Szabolcs és Tiberiu Petriș pedig eltiltását tölti.

A bajnokság végéig már nem tudunk feljebb jutni a ranglistán, így semmilyen nyomás nincs rajtunk, az utolsó három meccsünkön Székelyudvarhely, Radnót és a CFR II. ellen legalább négy pontot akarunk szerezni.

Labdarúgó 3. Liga, 28. forduló, pénteken 18 órától
FK Csíkszereda–Nagybányai Minaur,
Besztercei Gloria–Dési Unirea,
Marosvásárhelyi MSE–Székelyudvarhelyi FC,
Tordai Arieșul–Radnóti SK,
Kolozsvári Sănătatea–Kolozsvári CFR II.,
Szászrégeni Avântul–Lénárdfalva;

szombaton 18 órától
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Medgyesi Gaz Metan II.,
Tasnádi Unirea–Szászhermányi FC.

{S1}