Az első erősítések a GYHK-nál

Gergely Imre 2019. május 09., 18:38

A Gyergyói Hoki Klub a 2019–2020-as szezonban a hazai bajnokság mellett az Erste Ligában is szerepel, a csapat vezetősége pedig magasabb célokat tűzött ki: nem elégednének meg csupán a rájátszásba jutással.

Jövőre többet várnak maguktól a gyergyóiak Fotó: Gergely Imre

Román állampolgárságot szerzett játékosként érkezik Gyergyóba két 30 éves játékos – jelentették be a klub vezetői szezonnyitó sajtótájékoztatójukon csütörtök délután.

Az orosz hátvéd, Timur Raszulov és az amerikai csatár, Phil Bushbacher egyaránt ismerős lehet a szurkolók számára,

több évig szerepeltek Galacon, de több Erste-ligás együttesben is megfordultak.

{A}

Az előző idényben a francia második ligás Caen csapatát erősítették. Itt Raszulov 25 meccsen hátvéd létére 18 pontot termelt, míg Bushbacher 26 mérkőzésen 29-szer volt pontszerző. Mivel román állampolgárok, hazaiaknak számítanak, azaz nem foglalnak el légióshelyet a keretben. 

Csíki Zoltán a harmadik új GYHK-igazolás. A 25 éves hátvéd a Hokiklub Budapest együttesétől tér haza Székelyföldre, korábban két évig Brassóban játszott.

A klubvezetők bejelentették, hogy két légiós, Pavel Vorobjev és Igor Bobcek aláírta új szerződését, így ők a 2019–20-as idényben is a GYHK játékosai lesznek. Közölték, ők ketten voltak azok, akikkel szerződést akartak hosszabbítani.

A sajtótájékoztatón jelen volt Mikael Tisell, a GYHK korábbi edzője is. Elmondta, nagyon jól érezte magát Gyergyószentmiklóson, szeretett a csapattal dolgozni, és továbbra is folytatta volna itt a munkát, de családi okok miatt kénytelen volt a hazatérés mellett dönteni.

Azonban nem szakad el teljesen a csapattól, a felkészülési időszak előtti felméréseket még ő irányítja, hogy utódja már egy tiszta képet kapva folytathassa a munkát. A későbbiekben Tisell tanácsadóként vesz részt a klub életében.

A sajtótájékoztatón elhangzott, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy tapasztalt szakemberrel, és napokon belül bejelenthetik, hogy ki lesz a GYHK új edzője. Olyan edzőről van szó, aki az elképzelés szerint Mikael Tisell munkáját a lehető legmagasabb szinten tudja folytatni, és aki ki tudja hozni a maximumot a játékosokból.

További erősítések is kilátásban vannak, ezekről pedig az új edző elképzelései szerint fognak dönteni.