Ajándék pontok, bajnok lehet az FK Csíkszereda

Zátyi Tibor 2019. május 09., 14:15

Karnyújtásnyira került a feljutáshoz az FK Csíkszereda a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjában. A szakszövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében Lénárdfalva 3–0 arányban elveszítette a 20. fordulóban rendezett, Székelyudvarhelyi FC elleni mérkőzést.

Közel a feljutás Fotó: Pinti Attila

A fent említett mérkőzést több mint egy hónappal ezelőtt, március végén rendezték, az 5-ös csoport korábbi éllovasa, Lénárdfalva 5–1-re verte a Székelyudvarhelyi FC-t, legjobbjuk, Brian Lemac mesterhármast ért el a találkozón. Ám, mint utólag kiderült, a támadónak nem volt játékjoga, mivel az SZFC elleni meccset sárga lapos eltiltás miatt ki kellett volna hagynia.

{A}

A fegyelmi bizottság szerdán tárgyalta az ügyet, a döntést pedig csütörtökön délután közölte hivatalos honlapján: zöld asztalnál a meccset az SZFC 3–0-ra nyeri, továbbá Lénárdfalvának 1600 lejes pénzbüntetést is ki kell fizetnie.

Ez mindkét Hargita megyei csapatnak kedvez, hiszen így

a Nagybányai Minaur elleni rangadóra készülő FK Csíkszeredának öt pontra nőtt az előnye a táblázat élén, míg a kiesés elől menekülő SZFC ugyancsak fontos pontokhoz jutott, feljött a 11. helyre.

Egyre biztosabb, hogy a megyeszékhelyiek feljutnak a 2. Ligába – akár ezen a hét végén behozhatatlan előnyre tehetnek szert, míg az SZFC is nagy lépést tehet, hogy jövőre is a harmadosztályban szerepelhessen.

{S1}