Benyújtotta felmondását az állatkert igazgatója

Simon Virág 2019. május 09., 14:01

Noha az okokról nem kívánt nyilatkozni, a marosvásárhelyi állatkert igazgatója megerősítette, hogy benyújtotta a felmondását.

Fotó: Haáz Vince

A Székelyhon megkeresésre az intézmény igazgatója, Horațiu Gorea cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint azért nyújtotta be lemondását, mert a közkedvelt állatkert idei költségvetése jóval kisebb, mint az előző években. Az igazgató szűkszavúan csak annyit mondott: a marosvásárhelyi városházára benyújtotta lemondását. A részletekről nem kívánt beszélni, mindössze annyit árul el, hogy több oka volt annak, hogy ezt a döntést meghozza. 

Horațiu Gorea 2014-be vette át a marosvásárhelyi állatkert vezetését, azelőtt a Megyei Halász és Vadászegyesület elnöke volt. Azon kérdésünkre sem kívánt nyilatkozni, hogy visszatér-e a vadászegyesülethez.

Vezetése alatt a marosvásárhelyi állatkert sokat fejlődött, folytatódtak az elkezdett csereprogramok, és sok, gyermeket érintő programot is elindítottak. A marosvásárhelyi állatkert idén ünnepli működésének 55. évét, hosszú idő óta nagy népszerűségnek örvend, tavaly a látogatók száma meghaladta a háromszázezret.