Rekordot döntenének Marosvásárhelyen

Simon Virág 2019. május 08., 12:20

423 zenészre van szükség ahhoz, hogy megdőljön a közös szabadtéri zenélés országos rekordja, ezért szombaton a civil szervezetek hagyományos vására keretében Marosvásárhelyre várják a rockzene kedvelőit és művelőit.

Szombaton tíz órakor a civilek felvonulnak a főtéren Fotó: Haáz Vince

A civil szervezetek vásárát immár a 17. alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen. Idén a vásárhoz csatlakozott a Marosvásárhelyi Rocksuli is, a MuresRocks elnevezésű rendezvénnyel. Ennek szervezői

népszerűsítené szeretnék a rockzenét, és meg szeretnék dönteni a szabadtéri zenélés országos rekordját.

Ehhez 423 zenészre és énekesre lesz szükség, olyanokra, akik május 11-én, szombaton 11 órától a marosvásárhelyi Színház térre jönnek. Kik vehetnek részt? Énekesek és hangszeresek: dobosok, gitárosok, basszusgitárosok, egyéb hangszeresek jöhetnek. A Színház térre egy színpad lesz felszerelve, és rajta egy vezénylő zenekar (karmester helyett). A négy dal, amit előadnak a következők: Deep Purple: Smoke on the Water, Compact: Cântec pentru prieteni, Jimi Hendrix: Hey Joe, Edda Művek: Elhagyom a várost.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény elmarad.

A közös zenélésről érdeklődni lehet a 0723-205351-as telefonszámon.

{A}

Szombaton ugyanakkor a főtérre várják azokat, akik szeretnék jobban megismerni a civil szervezetek tevékenységét, esetleg szeretnének önkéntesként segíteni őket. Mint Koreck Mária főszervezőtől megtudtuk, legalább 35 civil szervezet mutatkozik be, s teremt lehetőséget, hogy jobban megismerjék mindazt, amit a helyi közösségért tesz. A szombati rendezvény 10 órakor egy felvonulással kezdődik a főtéren, majd 10.30 órától egy futóversennyel folytatódik. Mindkettőre szeretettel várják a városlakókat is, kortól függetlenül. Majd az érdeklődők 18 óráig megtekinthetik a bemutatkozó szervezetek, egyesületek, alapítványok standjait, részt vehetnek a kézműves-foglalkozásokon, sport és ügyességi vetélkedőkön.

Marosvásárhely főterén szombaton számos érdekes rendezvény lesz Fotó: Haáz Vince

A többnapos rendezvény keretében május 9-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Rádió székházában 17 órától kerekasztal-beszélgetést tartanak, amelynek témája: Milyen egy élhető város és mit tehetünk azért, hogy településünk élhető legyen? A találkozón többek között bemutatnak egy olyan telefonos applikációt is, amely segíti a használóját, hogy környezettudatosabban éljen, kevesebbet pazaroljon és szemeteljen.