Az eddigi legnagyobb Diáknapokra készülnek Székelyudvarhelyen

Kovács Eszter 2019. május 06., 17:06

Az eddigi legnépesebb Diáknapokra készül az Udvarhelyi Fiatal Fórum: 19 diákcsapat és ugyanennyi diákpolgármester-jelölt méretkezik meg a kedden kezdődő, majd egyhetes programon. Számos látványos vetélkedőre, illetve koncertekre várják az érdeklődőket.

A szervezőcsapat már „beköltözött” a Patkóba Fotó: Barabás Ákos

Idén a Székelyudvarhelyi Diáknapok központi témája a divat, ehhez híven a részvevők UFF-feliratos zoknit és övtáskát kapnak ajándékba. A táska a székelyudvarhelyi Erdős Zselyke munkája – tudtuk meg Vass Orsolyától, az ifjúsági szervezet elnökétől. Mint az már megszokott,

a vasárnapig tartó rendezvényen két, egymástól független, de párhuzamosan zajló verseny is lesz: a részt vevő diákcsapatok és a diákpolgármester-jelöltek is megméretkeznek.

A jelöltek kampányplakátjait egyébként már keddtől meg lehet tekinteni a rendezvény központi helyszínén, a Márton Áron téren, a diákpolgármester-választást pedig pénteken tartják: minden 14 év fölötti székelyudvarhelyi diák voksolhat.

Régi és új programok

A Fiatal Fórum diákszervező csapat sok érdekes programmal készült ezúttal is, kedden délután megtartják a csapatok szokásos felvonulását a városközpontban, majd a Patkóban felállított színpadon lesz a bemutatkozás. Lesz továbbá Evő-Ivó Bajnokság, karaoke, éjszakai vetélkedő, sportnap, illetve

újdonságok is: például a Diáknapok tehetségkutató show-ja – amelyen egy-egy produkcióval mutatkoznak be a csapatok –, illetve az Udvarhely szeretlek! nevű, az ismert magyarországi vetélkedő mintájára megrendezett helyismereti verseny.

Nem maradhatnak el az esti koncertek és bulik sem: kedden este a Friday Rehab nyitja a Székelyudvarhelyi Diáknapokat, szerdán az Aurevoir koncertezik, csütörtökön karaoke estet tartanak az Ifiházban, pénteken a 4S Street lép fel, illetve a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal ajándéka a diákságnak a Bagossy Brothers Company szintén péntek esti koncertje a Márton Áron téren, azt követően pedig a Jungle Pubban lesz buli.

{A}

Vasárnap Szejkefürdőre vonul a diákság, itt lesz a Diáknapok záróprogramja: nem marad el az ügyességi- és a főzőverseny, délután ötkor lesz az eredményhirdetés, illetve időkapszulát is elhelyeznek a szervezők. Az idei Diáknapok részletes programja itt érhető el.