Nagyon megküzdött a három pontért az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. május 03., 21:04

Bár az egész mérkőzést uralta, a vártnál nehezebben nyert hazai pályán az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Liga 26. fordulójában. Pénteken késő délután 2–0-ra győzött a Besztercei Gloria ellen, és őrzi vezető pozícióját az 5. csoportban.

Sok dolga volt a besztercei kapusnak. Szinte egész végig a csíkiak támadtak Fotó: Pinti Attila

A mérkőzés nagy részében a besztercei együttes térfelén zajlott a játék, a vendégek a védekezésre összpontosítottak, egész mérkőzés alatt kiharcoltak ugyan három szögletet, és volt pár kapu felé irányuló lövésük, de egyik sem találta el a kapu területét.

Fotó: Pinti Attila

Az első nagy csíki helyzet a 10. percben alakult ki, amikor Jebari jobb oldali beívelését követően a besztercei kapus szögletre mentett. A 14. percben Jebari lövése szállt el kevéssel a vendégek kapuja felett, a 23. percben Eder fejelte kapu mellé a labdát, a 26. percben pedig Jebari szabadrúgás-beívelést Mitra fejelte fölé.

Fotó: Pinti Attila

Aztán a 33. percben egy szép csíki kombináció végén a labda a 16-oson belül a bal oldalon jó ütemben érkező Magyari Szilárd elé került, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1–0).

A második félidő is csíki fölényben zajlott, a legnagyobb gólhelyzetek a 60. és 75. perc közötti időszakban maradtak ki, amikor sorra Magyari, Bajkó és Eder növelhette volna az FK előnyét.

Fotó: Pinti Attila

A végeredményt a csereként pályára lépő Györgyi Arthur állította be a 93. percben, amikor bal oldalról, a 16-os sarkáról mesterien végzett el szabadrúgást, a csíki játékos a rövid alsó sarokba csavarta a labdát (2–0).

{A}

Román labdarúgó 3. Liga, 26. forduló, 5. csoport:
FK Csíkszereda–Besztercei Unu Fotbal Gloria 2–0 (1–0).
Gólszerzők: Magyari Szilárd (33. perc) és Györgyi Arthur (90.+3).
Játékvezetők: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș), Lucian Tănase (Pitești) és Nicușor Marin (Suseni, Argeș). Megfigyelők: Decu Crângașu (Ploiești) és Marcel Savaniu (Brassó).
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Aszalos Richárd (Majzik Adrián, a 65. perctől), Mitra Szilárd, Csürös Attila, Nemes Milán Imre, Berde István Zsolt, Veres Szilárd, Eder Gonzales (Hodgyai László, 81.), Soufiane Jebari (Barta Norbert, 65.), Magyari Szilárd, Bajkó Barna (Györgyi Arthur, 69.). Vezetőedző: Valentin Suciu. Másodedzők: Lucian Nicolau és Fekete Károly.
Besztercei Gloria: Sergiu Mureșan – Claudiu Meșter, Cristian Bucur, Lőrincz József, Gabriel Runcan, Rareș Băldean, Bogdan Moldovan, Murat Aydin, Sebastian Rus, Marius Curtuiuș, Ionuț Dobrea. A második félidő során pályára lépett még: Alex Viorel Cilean, Raul Suciu, Alex Marcel Georgiță és Láposi Arthur. Vezetőedző: Dănuț Matei. Másodedző: Dorel Zegrean.

További eredmények:
Marosvásárhelyi MSE–Nagybányai Minaur 0–0
Kolozsvári Sănătatea–Székelyudvarhelyi FC 2–2
Tordai Arieșul–Dési Unirea 2–0
Szászrégeni Avântul–Radnóti SK 3–0

Szombaton 18 órától:
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Kolozsvári CFR II.,
Tasnádi Unirea–Lénárdfalvi SK,
Szászhermányi FC–Medgyesi Gaz Metan II.

{S1}