Idén is Szatmárral játszik bajnoki döntőt a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2019. május 03., 09:00

A várakozások szerint a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK jutott be a női kosárlabda Nemzeti Liga idei döntőjébe, ezzel megismétlődik a tavalyi finálé. A három győzelemig tartó párharc jövő pénteken kezdődik.

A kupadöntő után a bajnoki fináléban is összecsap a két rivális. Archív Fotó: Facebook/Sepsi-SIC/Miska Brigitta

A két vetélytárs tökéletes teljesítménnyel menetel a rájátszásban, ahol mind a hat mérkőzésüket megnyerték. A negyeddöntőben a háromszéki együttes nem kegyelmezett a Nagyváradi VSK-nak, a szatmáriak pedig a Kolozsvári U-t ejtették ki.

A hét elején lezárult elődöntőkben a Sepsi-SIC az Aradi ICIM-et búcsúztatta három győzelemmel (91–64 és 85–68 hazai pályán, illetve 83–46 idegenben), míg a VSK a Brassói Olimpián jutott túl (77–59, 75–58 és 86–68).

A Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK három győzelemig tartó döntője a bajnoki aranyért

jövő héten kezdődik a címvédő sepsiszentgyörgyiek otthonában,

ahol pénteken és vasárnap 19 órától rendezik az első két mérkőzést.

{A}

A két csapat legutóbb bő egy hónappal ezelőtt csapott össze: a Román Kupa sepsiszentgyörgyi döntőjében

a házigazda Sepsi-SIC kiegyensúlyozott mérkőzésen a végjátékban fordított, és 69–65-re nyert.

Kilencedik lett a VSK női csapata

A lehető legjobb helyen zárta a bajnokságot a Marosvásárhelyi VSK, Ionel Brustur edző csapata a kilencedik lett. A 9–13. helyekért zajló rájátszás második, Bukarestben rendezett tornáján a marosvásárhelyiek előbb 87–41-re legyőzték a Kézdivásárhelyi SE-t, ezzel bebiztosították a kilencedik helyet, majd tét nélküli meccsen 76–69-re kikaptak a Municipal Alexandriától.