A közös tánc öröme a tánc világnapján

Székelyhon 2019. április 30., 16:55

Első alkalommal szerveztek Csíkszeredában közös flashmobot a tánc világnapja alkalmából április 29-én, hétfőn este, amelyet a Csíki Játékszín árkádjai alatt tartottak meg. A rendezvény célja a tánc népszerűsítése mellett a közösségépítés volt.

Fotó: Vitos Zita

A táncvilágnapi rendezvényt a csíkszeredai Tóth Larisza Táncstúdió növendékei nyitották meg a Csíki Játékszín árkádjai alatt egy előre betanult koreográfiával. Rövid műsorukat Zaiba Anikó vezette, ezt követően pedig közös táncolásra hívták a közönséget, flashmobbá alakítva ezáltal az eseményt. A táncjátékba bekapcsolódóknak a Just Dance nevű társasjáték modellje alapján a vászonra kivetített figurák mozdulatait kellett utánozni, velük egy időben, mindezt ismert világslágerekre.

{A}

Zaiba Anikó szervező megkeresésünkre elmondta, hogy már évek óta készülnek valamilyen módon megünnepelni a tánc világnapját Csíkszeredában, azonban erre csak idén került sor.

Az esemény célja a tánc népszerűsítése mellett a közösségépítés, a szórakozás, valamint az, hogy együtt ünnepeljenek a város lakói.

Az eseményen, amelyet Zaiba Anikó, Fekete Bernadetta és Pap Tibor közösen szerveztek, 25 év feletti résztvevőkre számítottak, azonban meglepetésre minden korosztály szép számban képviseltette magát.

„Nagyon fontos, hogy a városban legyenek színes programok, amelyek kimozdítják otthonról az embereket és ismerkedésre sarkallják őket” – vélte egy résztvevő, aki hozzátette, hogy azért is szereti a táncot, mert „a tánc segít felszabadulni és kilépni a komfortzónából”.

Boier Kinga
Vitos Zita