Gól nélküli első félidő, gólzáporos második a Vasas Femina meccsén

Józsa Csongor 2019. április 26., 18:02

A cserék változtatták meg a játék képét, és nyerték meg a mérkőzést a Székelyudvarhelyi Vasas Feminának. Ezzel ideiglenesen ismét a dobogóra állt a női labdarúgó-együttes.

A második félidőben nem volt kérdés, kié lesz a győzelem. Archív Fotó: Barabás Ákos

Péntek délután a női labdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizenhatodik játéknapján a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a sereghajtó CSS Târgoviște otthonában lépett pályára. Az edző, Andrási Sándor Csaba tartalékolt, több olyan fiatal sportolónak adott játéklehetőséget, akik máskor a kispadról figyelik az eseményeket.

A házigazdák meg is ragadták a kezdeményezést, több helyzetet dolgoztak ki, a kapusnak, Kajtárnak négy ízben is nagyot kellett védenie. Túloldalt két lehetőség volt, ezekből sem lett gól, így a pihenőre úgy mehettek vissza a felek, hogy 0–0 volt az állás.

{A}

A második felvonást rögtön két cserével indította a Vasas Femina, a gárda két meghatározó játékosa, gólvágója, Kolesznyicsenko és Vlădulescu állt be. Pár támadást követően pedig a harmadik is, Marinescu.

Ez volt a találkozó kulcsa. Az idegenlégiósok játéka mindent megváltoztatott, csak egy csapat volt a pályán.

A találatok is érkeztek, az első még egy öngól volt. Majd egymás után zörgették meg a hálót az udvarhelyiek. A 69. és a 73. perc között, vagyis négy minutum leforgása alatt négyet is vágott a Vasas Femina. Vlădulescu mesterhármast jegyzett.

Archív Fotó: Barabás Ákos

Nagyon simán, 7–0-ra diadalmaskodott – akárcsak az őszi odavágók során – a székelyudvarhelyi együttes, így pillanatnyilag feljött a harmadik helyre.

Női labdarúgó 1. Liga, 16. forduló:
CSS Târgoviște–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–7 (0–0).
Gólszerzők: Ionescu (49., öngól), Mițul (69.), Vlădulescu (70., 73., 90.), Krall (72.), Kolesznyicsenko (83.).
Vasas: Kajtár – Dakó (46. Kolesznyicsenko), Kiss, Péter, Krall, Dávid, Benő (46., Vlădulescu), Barabási, Mițul, Balázs, Mitri (54., Marinescu).

A játéknap további eredményei:
Kolozsvári Olimpia–Alexandriai Universitatea 6–0,
Kisbecskereki Fortuna–Bukaresti Fair Play 4–0.

Szombaton 11 órától: Galaci Universitatea–Borgóprundi Heniu.
A Nagybányai Függetlenség szabadnapos.

{S1}