Postai munkaszüneti napok a Szülőföldön magyarul pályázatok leadási hajrájában

Kovács Eszter 2019. április 25., 21:45

Az ortodox húsvét és május 1. okán péntektől jövő szerdáig zárva lesznek a postahivatalok. A Szülőföldön magyarul program idei kiírásának leadási határideje május 3-án van, a pályázóknak azonban nem kell aggódniuk, ugyanis csütörtökön és pénteken is postázhatók még a dokumentumcsomagok.

Postai minivakáció április végén és május elsején. Elméletileg nem okozhat gondot a pályázatok elküldésében. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Pénteken már zárva lesz az összes postahivatal, legközelebb pedig május 2-án, csütörtökön lesz ügyfélfogadás, jelentette be közleményben a Hargita Megyei Postahivatal vezetősége. A minivakációt követő pénteken lesz a Szülőföldön magyarul program pályázati határideje, az igénylőknek tehát legkésőbb május 3-áig postára kell adniuk a dokumentumcsomagot.

Aggodalomra nincs ok, hangsúlyozta Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor, hiszen

a harmadikai határidő a feladás időpontját, és nem az igénylések beérkezésének idejét jelzi.

„A pályázatokon május 3-ai vagy annál korábbi postai bélyegzőnek kell szerepelnie, az, hogy a levél mikor érkezik meg hozzánk, teljesen lényegtelen” – magyarázta az illetékes. Hozzátette, a Csíkszeredában vagy környékén élők személyesen is benyújthatják az iratcsomót a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének székházánál, a Taploca utca 20. szám alatt. Itt egyébként május 1-jét leszámítva minden hétköznap lesz ügyfélfogadás, a megszokott program szerint.

{A}