Kemény csata vár az SZFC-re, az utolsó előttihez látogat az FK

Zátyi Tibor 2019. április 26., 09:16

A 25. fordulóval folytatódik a labdarúgó 3. Liga. A Székelyudvarhelyi FC pénteken 17 órakor a középmezőnyhöz tartozó Szászrégeni Avântult fogadja, az FK Csíkszereda a kiesés elől menekülő Medgyesi Gaz Metan II. vendége lesz.

További pontokra van szüksége az SZFC-nek Fotó: Barabás Ákos

„Szászrégennel mindig is paprikás hangulatú csatákat vívtunk. Masszív, jó felépítésű játékosok vannak a keretben, akik rengeteget futnak. Számunkra minden pont fontos, még legalább hat pontra szükségünk van, hogy bebiztosítsuk helyünket a 3. Ligában, így egyértelmű, hogy a győzelemre hajtunk.

A hazai meccsek nehezebbek, idegenben jobban érezzük magunkat. Az itthoni játékunk felépítésével még problémáink vannak, hiszen mindig nyerni kell.

A srácok viszont nagyon készülnek, motiváltak, jó a hangulat a csapaton belül is, reméljük, ez kitart a bajnokság végéig. Jó úton vagyunk, ezt kell folytatni” – nyilatkozta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

A csapat kerete teljes, pályára léphet Bogdan Mintaș is, aki letöltötte sárga lapos eltiltását.

Szászrégen hullámzóan teljesít a visszavágók során, négy győzelem és öt vereség az idei mérlege. Sikerei nagyját a táblázat alsó felében található együttesek ellen szerezte. Amúgy főleg hazai pályán erős az Avântul, idegenben már nem megy annyira a csapatnak, három győzelme, négy döntetlenje és öt veresége van.

Nem szabad botlania az FK-nak

Medgyes az előző hét mérkőzésén csupán két pontot szerzett, jelenleg az utolsó előtti pozíciót foglalja el a táblázaton. Bár a statisztikák alapján papíron könnyű feladat vár az FK-ra, Valentin Suciu vezetőedző elővigyázatosan nyilatkozott.

Továbbra sem szabad botlania az FK Csíkszeredának Fotó: Pinti Attila

„Nehéz meccsre számítok. Nekünk egy mérkőzés sem könnyű, mindenki bizonyítani akar ellenünk. Ráadásul idegenben játszunk

egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai be akarják bizonyítani, hogy helyük van a Gaz Metan 1. ligás csapatában. Célunk a győzelem, három ponttal szeretnénk hazatérni Medgyesről

– mondta.

Slobodan Lalic, Antal Barna és Aszalos Richárd továbbra is sérüléssel küszködik, ők nem utaznak el a csapattal. Casiadi-Bakó Soma játékára sem számíthat a vezetőedző. Érdekes az ő esete, két sárga lapot kapott az ifik meccsén, így kiállították. Egyfordulós eltiltását ugyan az ifik meccsén kell letöltenie, de addig a felnőttek között sem léphet pályára. Az éllovas Lénárdfalva is kiesőjelölttel találkozik, a 13. helyezett Szászhermányt fogadja.

Az idén pontot még nem szerzett Marosvásárhelyi MSE idegenben játszik, a tavaszi szezonban magára talált Besztercei Gloria vendége lesz. Nem vár tehát könnyű feladat Hajnal Gyula tanítványaira, akiknek minden hátramaradt mérkőzés egy döntővel ér fel, ha nem akarnak kiesni, el kell kezdeniük a pontok gyűjtését.

Labdarúgó 3. Liga, 25. forduló, pénteken 17 órától:
Medgyesi Gaz Metan II.–FK Csíkszereda,
Lénárdfalva–Szászhermányi FC,
Kolozsvári CFR II.–Tasnádi Unirea,
Radnóti SK–Barcarozsnyói Olimpic Cetate,
Székelyudvarhelyi FC–Szászrégeni Avântul,
Dési Unirea–Kolozsvári Sănătatea,
Nagybányai Minaur–Tordai Arieșul,
Besztercei Gloria–Marosvásárhelyi MSE.

{S1}