Kétezerötszáz aláírás gyűlt a Hír TV műsorrácsba kerüléséért

Simon Virág 2019. április 25., 13:25

2500 aláírást nyújtott át az Erdélyi Magyar Néppárt helyi vezetősége a Digi Románia (RCS & RDS) cég marosvásárhelyi képviselőjének csütörtökön, kérve, hogy lehetőségeik szerint tegyék vissza a műsorrácsba a Hír Tv adását. Az aláírásgyűjtést még nem tekintik lezártnak. 

A Digi Románia marosvásárhelyi kirendeltségénél iktatták az aláírásokkal alátámasztott kérést Fotó: Haáz Vince

Az Erdélyi Magyar Néppárt csaknem egy hónapig gyűjtött a marosvásárhelyi székházában aláírásokat, annak érdekében, hogy az egyik legnagyobb kábeltévé szolgáltató betegye a műsorrácsba a Hír TV műsorát. Mint Brassai Hunor, az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi elnöke elmondta, a Hír TV-t műsorát pár évvel ezelőtt sugározta a szolgáltató, majd az Echo TV-re cserélte.

Most azonban az Echo TV megszűnése miatt, egy magyar adóval kevesebbet nézhetnek az előfizetők.

{A}

„2500 aláírást gyűjtöttünk a marosvásárhelyiektől, s ezt adtuk át a szolgáltató marosvásárhelyi illetékesének. Kérésünket iktatták, illetve megígérték, hogy Bukarestbe továbbítják és a lehető leggyorsabban választ is adnak. Azt kértük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a magyarországi tévétársaság vezetőségével és egyezzenek meg, hogy újra  bekerüljön a műsorrácsba a Hír TV. Az aláírásokat továbbra is gyűjtjük, aki szeretné támogatni a kezdeményezést, azt megteheti” – mondta Brassai Hunor.

Mint korábban beszámoltunk róla, a marosvásárhelyi RMDSZ irodában is gyűjtik az aláírásokat a Hír TV adásának sugározása érdekében. Mint Kali István ügyvezető portálunknak elmondta, az ünnepek után meglepően sokan mentek be aláírni a kérvényt, s ezt megtehetik május 26-áig. Kali korábban már felvette a kapcsolatot a szolgáltató bukaresti illetékeseivel, és azok azt mondták, hogy ha valós igény van és nincs technikai akadálya, akkor újra sugározhatják a Hír TV adását.

{K1}