Szőcs Bernadette menetel Budapesten

Horváth Bálint Ottó 2019. április 23., 22:16

Javában zajlik Budapesten az asztalitenisz-világbajnokság. Az egyéni küzdelmekben több magyar és román versenyző érdekelt az egyenes kieséses szakaszban. 

A legjobb harminckettő között folytatja a marosvásárhelyi sportoló Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A hétvégén kezdődött és vasárnapig tartó csúcseseményen a magyar színeket hét női és hat férfi játékos képviseli, míg a román küldöttséget öt női és négy férfi versenyző alkotja.

A világbajnokság keddi, harmadik játéknapján a női és férfi mezőnyben a 128 sportolót felvonultató főtáblán

a legjobb harminckettő közé jutás volt a tét.

{A}

A magyar női keretben két tehetséges székelyföldi versenyző, a marosvásárhelyi Fehér Orsolya és a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett nagyot küzdöttek, de nem tudtak meglepetést okozni tapasztaltabb ellenfeleikkel szemben: előbbi a cseh Dana Cechovától, utóbbi a holland, de ázsiai származású Li Jie-től kapott ki.

Az esélyesebb magyar játékosok közül Madarász Dóra bejutott a legjobb harminckettő közé, ahol szerdán a szingapúri Feng Tianwei ellen játszik. Pergel Szandra és a legjobban rangsorolt Póta Georgina viszont búcsúztak a további küzdelmektől, miután alulmaradtak a japán Kato Mijuval, illetve a tajvani Liu Hsinggel szemben.

A román csapatból a marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette két győzelemmel kezdett,

előbb a chilei Daniela Ortegát könnyedén győzte le, majd az észak-koreai Kim Namot döntő játszmában múlta felül, a szerdai játéknapon pedig a hongkongi Soo Wai Yammal mérkőzik meg a legjobb tizenhat közé jutásért. Ugyancsak a legjobb harminckettő között folytatja Elizabeta Samara, aki a kínai Manyu Wanggal találkozik. Irina Ciobanu és Daniela Dodean azonban kedden búcsúztak a megmérettetéstől.

A férfi mezőnyben a magyar versenyzők közül Szudi Ádám, Lakatos Tamás és Majoros Bence számára is a főtábla első fordulója jelentette a végállomást. Akárcsak a román keretből a marosvásárhelyi Szőcs Hunornak és Ovidiu Ionescunak, előbbi a görög Gionis Pamagiotis, utóbbi a svéd Anton Kallberg ellen szenvedett vereséget. Továbbjutott viszont az első körből a fiatal Cristian Pletea, de a folytatásban az indiai Sathiyan Gnahasekaran ellen tehetetlen volt.

Nyolcaddöntőben a párosok

A női párosok versenyében a nyolcaddöntőbe jutott Madarász Dóra és Pergel Szandra, akárcsak Szőcs Bernadette és Elizabeta Samara kettőse, és szerdán kínai, illetve észak-koreai ellenfelekkel játszanak. Férfi párosban ugyancsak nyolcaddöntős Szudi Ádám és Ecseki Nándor, valamint Ovidiu Ionescu és a spanyol Alvaro Robles. Vegyespárosban szintén a legjobb tizenhat között folytatja Pergel Szandra és Szudi Ádám, valamint Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu.