A túlzott sebesség miatt súlyos közúti baleset történt Csíkmindszenten

Iszlai Katalin 2019. április 22., 19:54

Négy sérülttel járó közúti baleset történt hétfő délben Csíkmindszenten: egy személygépjármű nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, és az útról lesodródva egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben két személy súlyos sérüléseket szenvedett. 

• Forrás: Csíki közlekedési infó/Facebook

Súlyos közúti baleset történt húsvéthétfőn 12 óra 45 perckor Csíkmindszenten. A baleset részleteiről Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Székelyhon érdeklődésére elmondta: a helybéli 45 éves J.M. a 123B jelzésű megyei úton Csíkszentgyörgy irányából Csíkszereda felé tartott, amikor a túlzott sebesség miatt a nedves úttesten megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött, áttért a menetirányával ellentétes sávba, majd az autó lesodródott az úttestről és egy villanyoszlopnak csapódott.

A balesetben négy személy sérült meg: a jármű vezetője és egy 13 éves fiú enyhébben, két idősebb nő, a 68 éves S.I. és az 55 éves M.M. azonban súlyosabban.

{A}

A helyszínre siető Hargita Megyei Mentőszolgálat és a tűzoltóság rohammentő-egysége mind a négy személyt a csíkszeredai kórház sürgősségi betegellátó egységébe szállította. Kiss Edit, a kórház szóvivője elmondta,

a 60 év fölötti nőt súlyos sérülései – lépszakadás, medencetörés, szegycsonttörés és belső vérzés – miatt azonnal műteni kellett.

Ötvenes éveiben járó utastársa szintén medencetörést és többszörös csonttörést szenvedett, ellátása után beutalására is szükség volt. A 13 éves fiatalt kisebb koponyatraumával szállították kórházba, őt és a jármű enyhe sérüléseket szenvedett vezetőjét hazaengedték.

A vizsgálatok során a rendőrök megállapították, hogy

a sofőr nem fogyasztott alkoholt.