Aláírásokat gyűjtenek, hogy bekerüljön a műsorrácsba a Hír TV

Simon Virág 2019. április 22., 17:26

Aláírásokat gyűjtenek a marosvásárhelyi RMDSZ-székházban, hogy a magyarországi Hír TV műsora bekerüljön az RCS-RDS programkínálatába.

Az RDS marosvásárhelyi székháza Fotó: Gálna Zoltán

A marosvásárhelyiek telefonon, élő rádióadásokban, illetve személyesen is jelezték a politikusoknak, továbbá a sajtónak is, hogy szeretnék, hogy Marosvásárhelyen is látható legyen a Hír TV műsora. Kali István, a Marosvásárhelyi RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, hogy többen jelezték, hogy hiányolják a hírtelevíziót a programkínálatból, így levélben kérte az RCS-RDS kábeltévé szolgáltatót, hogy jelezze, lehetséges-e, hogy bekerüljön a műsorok közé a Hírt TV adása. Több levélváltás után kiderült, hogy amennyiben nincsenek technikai akadályai és igénylik az előfizetők, a szolgáltató beemelheti a programok közé a Hír TV-t.

{A}

A marosvásárhelyi RMDSZ lakossági kezdeményezést fogalmazott meg, amelyben kéri, hogy iktassák be a szóban forgó tévé adásait is a kábeltévé kínálatába. Ezt a kérést hétköznaponként 9–16 óra között lehet aláírni a vásárhelyi RMDSZ-székházban. Az aláírásokat iktatni fogják a szolgáltató marosvásárhelyi székhelyén, igazolva, hogy van valós lakossági igény van a Hír TV-re.

Nemrég Moldován Gellért Lajos, az EMNP nagyváradi elnöke is beadványban fordult az RCS-RDS szolgáltatóhoz annak érdekében, hogy tegyék elérhetővé a Hír TV-t.

Marosvásárhelyen 2010 márciusában mintegy háromszáz marosvásárhelyi magyar gyűlt össze az RCS-RDS székháza előtt, az ellen tiltakozva, hogy a cég kivette az RTL Klubot a műsorcsomagból. Akkor a szolgáltató engedett a vásárhelyiek kérésének és visszatette a adót.