Dusinszkiék megelőzték a Craiovát

Dobos László 2019. április 20., 21:07

Focinagyüzem volt nagyszombaton Csíkszeredában, három mérkőzést rendeztek a labdarúgó Elit Ligában. Az FK Csíkszereda mérlege két győzelem és egy döntetlen.

Színvonalas focit játszott Csíkszereda és Craiova ificsapata Fotó: Pinti Attila

Elsőként az U19-es bajnokság keleti csoportjában érdekelt FK II. csapata lépett pályára, Albert István és Gál Ervin edzők tanítványai gyönyörű gólokkal 2–0-ra nyertek a Bukaresti Sport Team együttese ellen.

Erősebb ellenfél, a Craiovai U várt a szintén az U19-es bajnokságban, a nyugati csoportban érdekelt FK I. csapatára. Ilyés Róbert edző gárdája számos gólhelyzetet alakított ki, többször eltalálta a kapufát,

de csupán egyetlen gólt tudott lőni, és ez csak az 1–1-es döntetlenre volt elég.

Rangadót rendeztek az U17-es Elit Liga nyugati csoportjában, ahol a harmadik helyen álló FK Csíkszereda a második helyezett Craiovai U gárdáját fogadta. Duszinszki Zoltán edző tanítványai nagyon szép futballal 3–1-re győzték, és megelőzték az olténiai együttest,

két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt elődöntős helyen állnak.

Fotó: Pinti Attila

Az első félidőben előbb Szondi Botond, majd Gergely Botond fejelt védhetetlen gólt szögletrúgás után, a második játékrész elején pedig Marius Corbu bolondította meg az ellenfél védelmét a tizenhatoson belül, majd a kapus fölött a hálóba emelte labdát. A csíkiak a 65. percben 3–0-ra vezettek, de pár perccel később a vendégek szépítettek (3–1).

Izgalmas lett a vége, hiszen az FK kettős emberhátrányba került.

Előbb a 78. percben Casiadi-Bakó Soma megkapta a második sárga lapot, majd a 86. percben Rácz Bence túl magasra emelte a lábát, az ellenfél egyik játékosa belefejelt a cipőjébe, a játékvezető pedig a csíki játékost kiállította. A Craiova rohamozott az utolsó percekben, de az FK bravúrral kivédekezte a támadásait.

A következő fordulóban (május 1.) az FK I-es csapatai a CSM Râmnicu Vâlcea (U19), illetve a Nagyszebeni Inter (U17) együtteseit fogadják, az FK II. (U19) pedig a Galaci LPS otthonában vendégszerepel.

Labdarúgás, U19-es korosztály, Elit Liga, 16. forduló, Keleti csoport:
FK Csíkszereda II.–Bukaresti Sport Team 2–0 (2–0),
gólszerzők: Incze Huba (16.), Pap Ferenc (45.).

Nyugati csoport:
FK Csíkszereda–Craiovai U 1–1 (0–0),
a hazaiak gólszerzője: Barta Norbert.

U17-es korosztály, Elit Liga, 16. forduló, Nyugati csoport:
FK Csíkszereda–Craiovai U 3–1 (2–0),
a hazaiak gólszerzői: Szondi Botond, Gergely Botond, Marius Corbu.