Idegenben verte Barcarozsnyót, feljött a tizedik helyre az SZFC

Zátyi Tibor 2019. április 20., 19:57

Bravúros győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga 24. fordulójában, szombaton délután idegenben győzte le a Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttesét és feljött a táblázat tizedik helyére.

Mesés környezetben, gyönyörű időben csapott össze a két csapat Fotó: Székelyudvarhelyi FC/László Zsolt

Kellemes, napos időben kezdődött a mérkőzés, a Székelyudvarhelyi FC pedig nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, a 8. percben közel volt a vezetés megszerzéséhez, egy taccsot követően Logon lódult meg, a tizenhatos sarkából lőtt kapura, a hazaiak kapusa viszont a helyén volt és hárított. A rozsnyóiak a 11. percben voltak először veszélyesek, oldalról érkezett a beadás, támadójuk jó helyzetből mellé fejelt.

{A}

Negyedóra játék után az egész meccsen kiválóan teljesítő Marucza ívelte előre a labdát Logonnak, aki megszelídítette a játékszert, becselezte magát a tizenhatosba és nyolc méterről könyörtelenül a hálóba lőtt. 

A vezetés megszerzését követően is jól játszott az SZFC, Marucza nagyon jól semlegesítette a hazaiak legjobbját, Strătilăt, így nem forgott veszélyben a vendégek kapuja. Annál gyakrabban a rozsnyói, előbb Péter távoli lövését, majd Dinu ívelését kellett hárítania a hazaiak hálóőrének.

Térfélcsere után rögtön Tudose nagy nyújtózására volt szükség, egy fejest szedett ki a vinkliből, az innen indított ellentámadás során Logonhoz került a labda, akit csak sárga lapot érő szabálytalansággal tudták megállítani.

Az SZFC brit támadója nagy formában játszott a meccsen, nem sokkal később ismét ziccerbe került, de szemtől szemben nem tudta legyőzni a hazai kapust,

a kipattanót Popescu szúrta rá, alig ment mellé a lövése. A hajrában is magabiztosan állt az SZFC a pályán, hátul Crișan és Trăistar végezte a dolgát, eséle sem volt Barcarozsnyónak az egyenlítésre.

Az Olimpic Cetate kiváló tavaszi szezont futott eddig, legutóbbi hét meccsén öt győzelmet és két döntetlent ért el, a pozitív sorozatát szakította meg az SZFC.

Nagyszerű győzelmének köszönhetően az udvarhelyi csapat három együttest, Szászhermányt, Dést és Tasnádot megelőzve feljött a táblázat tizedik helyére.

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Három nagyon nagy pontot szereztünk, ami feldobott a tizedik helyre. Még hat pontra van szükségünk, és akkor biztosak lehetünk a bennmaradásban.

A csapat nagyon jól állt a pályán, jól zártuk a lyukakat, fizikailag is uraltuk őket, jóformán esélye sem volt a házigazdának a gólszerzésre.

Gratulálok a srácoknak, lassan összeforr a csapat, sajnos, hamarosan vége lesz a bajnokságnak. Amikor idegenben nyersz, az egy pluszt ad a csapatnak, ezt kell majd pénteken Szászrégen ellen kihasználjuk és újabb pontokat szerezzünk.”

3. Liga, 24. forduló:
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Székelyudvarhelyi FC 0–1 (0–1),
gólszerző Logon (16.)
SZFC: Tudose – Marucza, Stăncuțu, Crișan, Trăistar, Péter, Bálint, Popescu, Vékás (Csifó, 46.), Dinu (Jankó, 90.), Logon.

További eredmények:
FK Csíkszereda–Marosvásárhelyi SE 5–0 (2–0)
Tordai Arieșul–Besztercei Gloria 1–1
Kolozsvári Sănătatea–Nagybányai Minaur 0–1
Szászrégeni Avântul–Dési Unirea 1–0
Tasnádi Unirea–Radnóti SK 6–1
Medgyesi Gaz Metan II.–Lénárdfalvi SK 0–2
Szászhermányi FC–Kolozsvári CFR II. 1–3

{S1}