Gólkülönbség döntött a bajnoki címről

Gergely Imre 2019. április 20., 18:12

A Gyergyói Hoki Klub női csapata 5–1-re győzött a Csíkszeredai Sportklub ellen a romániai jégkorongbajnokság zárómérkőzésén. Vereségük ellenére a csíkiak ünnepelhettek, jobb gólkülönbségükkel ismét az élen végeztek a bajnokságban.

Nagyon kiélezett lett a bajnokság vége, Gyergyószentmiklós közel állt a csodához Fotó: Vaduva István

Szombaton délután Gyergyószentmiklóson zajlott a romániai női jégkorongbajnokság utolsó mérkőzése, ahol a házigazdák a csíkszeredai hölgyeket fogadták.

A találkozó előtt tudható volt, hogy a gyergyóiak akkor lehetnek bajnokok,

ha hatgólos különbséggel győznek.

Három pont volt a különbség a két csapat között, és előzőleg három mérkőzést a csíkiak nyertek (5–2-es, 4–0-s és 4–2-es eredménnyel), kettőt a gyergyóiak (5–2 és 2–1 arányban). A hatgólos győzelemnek nem sok valószínűsége volt reálisan nézve, de majdnem megtörtént. A GYHK lányai mindent beleadtak, hogy ez megvalósuljon, és míg a Sportklub azért küzdött, hogy ezt elkerülje.

A mérkőzés első találatát a vendégek szerezték Popescu Magdolna révén, és innen még nehezebb helyzetbe került a gyergyószentmiklósi együttes.

Ekkor már hetet kellett volna lőniük a bajnoki aranyért.

Sütő Örsi egyenlített, és ezt követően folyamatosan a Sportklub harmadában zajlott a játék, hatalmas nyomást helyezett a GYHK a vendégkapura. Az első harmad 1–1-es döntetlennel zárult, a második végére 3-1-re alakult az állás.

Az utolsó húsz percben jött a negyedik és az ötödik gyergyói gól. Még két találat kellett volna a csodához. A helyzetek megvoltak, de a korong többé nem jutott át a gólvonalon. A Gyergyói Hoki Klub 5–1-re nyert, és ez a Csíkszeredai Sportklub újabb bajnoki címét jelentette.

A gyergyószentmiklósi „kisrókák” számára ugyan fájdalmas lehet egy így elúszott bajnoki cím, de igazából

nagyon is büszkék lehetnek azzal, amit első szezonjukban elértek.

A 2018–2019-es bajnoki idényben tizenöt év után tért vissza Gyergyószentmiklósra a női jégkorong, nem várhattak el eredményt maguktól, és ennek ellenére a bajnokság végén az utolsó pillanatig esélyük volt az aranyéremre is. A bajnoki cím jövőre már reális cél lehet.

A Csíkszeredai Sportklub számára ez az arany értékesebb lehet, mint a korábbi években szerzettek nagy többsége, hiszen

ezért keményen meg kellett dolgozniuk, igazi kihívójuk akadt.

A következőkre nézve pedig mindenképpen jó a hazai női jégkorongnak, hogy előre nem kiszámítható, izgalmas sorozat lesz a bajnokság. A Romániai Jégkorong Szövetség pedig ismét hozta a formáját,

a nőknek sem adtak át érmeket.

Romániai női jégkorongbajnokság:
Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 5–1 (1–1, 2–0, 2–0),
gólszerzők: Elekes Ágnes 2, Sütő Örsi, Fehér Nikolett, Laczkó-Szabó Zsuzsanna, illetve Popescu Magdolna.

A bajnokság végeredménye:
1 Csíkszeredai Sportklub 21 pont,
2. Gyergyói Hoki Klub 21,
3. Bukaresti Triumf 15.

A két székely csapat egymás közötti találkozóiból hármat-hármat nyertek a felek (5–2-es, 4–0-s és 4–2-es csíki sikerek, illetve 5–2-es, 2–1-es és 5–1-es gyergyói győzelmek). A gólkülönbség: 17–16 a Sportklub javára.

A bajnok Csíkszeredai Sportklub kerete: kapusok – Kurkó Andrea, Mihók Henrietta, mezőnyjátékosok – Adorján Katalin, Sajtos Katalin, Toós Erika, Váncsa Melinda, Silló Bíborka, Antal Orsolya, Len Henrietta, Popescu Magdolna, Balló Noémi, György Csilla, Bálint Hanga, Diana Iuga, Koncz Csenge, Molnár Nikolett, Ravasz Márta, Sípos Hanna, Vitos Anna, Balló Fruzsina, Laczkó Réka. Edző: Nagy Béla.