Szoros meccs után vitte el a pontokat az Olimpia a Vasas otthonából

Zátyi Tibor 2019. április 20., 16:34

Közel volt a bravúrhoz, a szünetben még vezetett, ám végül nem sikerült legyőznie a női labdarúgó 1. Ligában címvédő Kolozsvári Olimpiát a Székelyudvarhelyi Vasas Feminának.

Fotó: Barabás Ákos

Rosszul kezdődött a szombat délelőtt rendezett találkozó a székelyudvarhelyi városi stadionban a Vasas Feminának, hiszen a vendégek már a hetedik percben előnyhöz jutottak, egy szögletet követően nagy kavarodás alakult ki Kajtár kapuja előtt, a labda pedig Colesnicencóról a hálóba pattant.

A gól nem fogta meg a lányokat, sőt a játékrész végén Țabur két találatával fordítottak, így a szünetben kisebb meglepetésre a Vasas 2–1-re vezetett.

Fotó: Barabás Ákos

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan folytatódott, az Olimpia négy perc alatt két gólt lőtt, így kezdődhetett minden a Vasas számára. A lányok nem játszottak alárendelt szerepet a címvédővel szemben, több nagy helyzetet is kidolgoztak, de újabb gólt nem tudtak szerezni.

Andrási Csaba Sándor, a Vasas Femina edzője: „Egy nagyon szép meccs volt,

amelynek színvonala nagyon magas volt, a lányok pedig felnőttek a bajnok szintjére.

Az első félidőben nagyot harcoltunk, és átvettük a vezetést. A szünet után két elemi hibát vétettünk, ezt pedig könyörtelenül kihasználta az ellenfél. Valószínűleg az, hogy vezettünk a bajnok ellen, rányomta a bélyegét a játékunkra, ezért hibáztunk.

Fotó: Barabás Ákos

A folytatásban több nagy helyzetet is kialakítottunk, de egyszerűen nem tudtuk a labdát a kapuba juttatni. Az ilyen meccsekből tanulnunk kell, és hasznosítani a következő meccseinken.

Gratulálni szeretnék a lányoknak, hiszen óriásit fejlődtek az elmúlt időszakban,

már nincs akkora különbség az Olimpia és a Vasas között, mint ami volt két-három évvel ezelőtt”.

Az Olimpia 3–2-re megnyerte a meccset, és megerősítette helyét a táblázat élén. Amúgy a fordulóban több meglepetés is született, Borgóprund legyőzte Kisbecskereket és felugrott a dobogóra, a gyengélkedő Nagybánya öt góllal verte a Vasas kupaelődöntős ellenfelét, a Galaci Universitateát, míg a sereghajtó CSS Târgoviște megszerezte első győzelmét, idegeben verte a Bukaresti Fair Playt.

Fotó: Barabás Ákos

A legközelebb pénteken lép pályára a csapat, 15 órakor a CSS Târgoviște vendége lesz.

Női labdarúgó 1. Liga, 15. forduló
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Kolozsvári Olimpia 2–3 (2–1),
gólszerzők Țabur (42., 45+1.), illetve Colesnicenco (7., öngól), Bălăceanu (47., 59.)
Vasas Femina: Kajtár – Bíró E., Kis (Balázs, 73.), Dávid, Mițul, Colesnicenco, Barabási, Benő (Mitri, 55.), Vlădulescu, Țabur, Marinescu.

További eredmények
Borgóprundi Heniu–Kisbecskereki Fortuna 1–0
Nagybányai Függetlenség–Galaci Universitatea 5–0
Bukaresti Fair Play–CSS Târgoviște 2–8
Az Universitatea Alexandria szabadnapos volt.

{S1}

A 2. Ligában újabb magabiztos győzelmet aratott a Vasas Femina II., a 11. fordulóban 5–0-ra verte a sereghajtó Bákói Magura együttesét. A következő fordulóban nem játszik a Vasas II., hiszen már korábban lejátszották a Szászrégeni Avântul elleni mérkőzést (3–1-es vereséget szenvedett a Vasas II.).

Női labdarúgó 2. Liga, 1-es széria, 11. forduló:
Vasas Femina II.–Bákói Magura 5–0 (2–0),
gólszerzők Timár 2, Orbán 2, Bíró.
Vasas Femina II.: Sándor – Egyed, Bíró A., Dakó, Timár, László, Tamás, Orbán, Nagy, Tóásó, Szász. Játszott még: Dénes, Hodor és Pásztor.