Kerékpárral kelt át a gyalogátjárón a kisfiú, elgázolták

Barabás Hajnal 2019. április 20., 11:30

Lábtöréssel szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba azt a 9 éves gyermeket, akit pénteken este autó ütött el a Testvériség sugárút egy gyalogátkelőjénél.

Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Székelyhon érdeklődésére elmondta, a csíkszeredai B.Z. a Zöld Péter utca irányából tartott a Hargita Vendégváró felé, amikor a Testvériség sugárút felső szakaszán gyalogátkelőn

elütötte a biciklijével éppen áthajtó 9 éves B. L., szintén helybéli kisfiút.

A baleset pénteken este 8 óra után történt, az áldozat bal lába eltörött az ütközés következtében, őt végül a csíkszeredai kórház ortopédiai osztályán látták el. A járművet vezető sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítanak eljárást.

{A}

A sajtószóvivő úgy véli, mindkét fél hibázott,

a biciklisnek ugyanis le kell szállnia a kerékpárról átkeléskor, ha nincs biciklisáv, ugyanakkor a sofőrnek is, a közlekedésbiztonságot figyelembe véve, lassítania kellett volna, hogy elkerülje az ütközést.

A vizsgálatok után döntik majd el, hogy a járművezető felelős volt-e, vagy sem a balesetért, azt már megállapították, hogy nem volt alkohol befolyásoltsága alatt.