Lépéselőnyben a Corona a román hokidöntőben

Dobos László 2019. április 19., 23:06

Sima brassói sikerrel zárult a román felnőtt jégkorongbajnokság döntőjének harmadik összecsapása. Pénteken este a házigazda Corona 6–2-re nyert a Galaci CSM ellen, és összesítésben 2:1-re vezet a három nyert mérkőzésig tartó sorozatban.

Közelebb állnak a döntő megnyeréséhez a sárga mezes brassóiak Fotó: Sportul Ilustrat

Az első harmad utolsó négy percében három gólt lőtt a Corona, kettőt emberelőnyből, majd egyet a szünet előtti másodpercekben, és ezzel a jelentős előnnyel (3–0) a hátramaradt két harmadban jól gazdálkodtak a barcaságiak.

A második játékrészben szépített a Galaci CSM (3–1), de Lidhamar másodszorra is betalált (4–1), majd Boriszenko is meglőtte második gólját (5–1).

A galaciak nem adták fel, még a második szünet előtt lefaragtak hátrányukból (5–2), majd az utolsó harmadra kapust cseréltek: Bogdan Popa helyét Béres Szilárd vette át a Duna-parti csapat kapujában.

Bár a vendégek az utolsó játékrészben többet többet lőttek kapura, találatot mégis az erdélyi csapat ért el, a szinte minden mérkőzésén gólt szerző Jereme Tendler talált be ezúttal is (6–2).

Román jégkorongbajnokság, döntő, harmadik mérkőzés:
Brassói Corona–Galaci CSM 6–2 (3–0, 2–2, 1–0).
Gólszerzők: Mikael Lidhamar (16. és 30. perc), Pavlo Boriszenko (19. és 34.), Cody Carlson (20.) és Jereme Tendler (58.), illetve Alekszandr Nyezsnyamov (24. és 36.).
Kapura lövések: 41–29.
Büntetőpercek: 10–6. Játékvezetők: Makszim Razskov, Jevgenyij Goncsarov és Szidor Kricky.

A három nyert mérkőzésig tartó fináléban a Brassói Corona 2:1-re vezet, és még egy győzelemre van szüksége a bajnokság megnyeréséhez.

A döntő negyedik összecsapását szombaton 18.30-tól rendezik Brassóban.