Utolsó mérkőzésre halasztott bajnokavatás női hokiban

Dobos László 2019. április 19., 21:42

Vendégsikerrel zárult a román női jégkorongbajnokság utolsó előtti mérkőzése. A Gyergyói HK 2–1-re győzött pénteken este a Csíkszeredai Sportklub ellen a Vákár Lajos Műjégpályán, így az utolsó mérkőzésen dől majd el a bajnoki cím.

Szoros csatát hozott a nagypénteki székely rangadó Fotó: Pinti Attila

Hat pont előnye volt a Csíkszeredai Sportklubnak a Gyergyói HK-val szemben az utolsó két mérkőzés előtt,

a gyergyói lányok azonban pénteken este győzni tudtak a Sportklub otthonában, és három pontosra csökkentették a hátrányt.

Fotó: Pinti Attila

A gyergyói együttes már az első percben megszerezte a vezetést, azonban a Sportklub hamar egyenlített. Két harmad után döntetlenre álltak a csapatok, az utolsó játékrész közepén azonban újra betaláltak a vendégek, és erre a házigazdák már nem tudtak válaszolni.

{A}

Román női jégkorongbajnokság:
Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK 1–2 (1–1, 0–0, 0–1),
gólszerzők: Popescu-Dobandy Magdolna (13. perc), illetve Fehér Nikolett (1.) és Sütő Orsolya (51.).

Fotó: Pinti Attila

A bajnokság állás: 1. Csíkszeredai Sportklub 21 pont (53–28), 2. Gyergyói HK 18 pont (34–31), 3. Bukaresti Triumf 12 pont (32–60).

Az eddig lejátszott Sportklub–Gyergyó mérkőzések közül a csíkiak háromszor győztek (5–2, 4–0 és 4–2), a gyergyóiak pedig kétszer (5–2 és 2–1).

Fotó: Pinti Attila

A bajnokság utolsó mérkőzését, a Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub találkozót szombaton 14 órától rendezik Gyergyószentmiklóson.