Kikapott Galacon, nem játszik kisdöntőt az FK

Zátyi Tibor 2019. április 19., 20:11

Nagyot küzdött, ám végül nem tudott bravúrt elérni a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásában, pénteken délután vereséget szenvedett az előző két idény ezüstérmese, a Galaci United otthonában.

Fotó: Barabás Ákos

A hazaiak korán megszerezték a vezetést, Burdujel már a második percben betalált. Mánya hamar válaszolt, a 4. percben a jobb oldalról lőtt a hálóba. A csata tovább folytatódott, és a hazaiak ismét megszerezték a vezetést. Az FK-tól Tifán egyenlített, a 7. percben Szécsi belőtt labdáját passzolta közelről a hálóba. Erre is hamar jött a hazaiak részéről a válasz, a 9. percben 3–2 volt az állás.

A folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán, mindkét kapu veszélyben forgott, újabb találat nem született a játékrészben.

A szünetet követően ismét az FK hálója zörrent, Cireș lőtt gólt ellentámadásból a 25. percben. A győzelmi kényszerben levő FK mindent egy lapra feltéve támadott, a gólokat viszont a hazaiak lőtték. Egyre többet szabálytalankodtak az udvarhelyi csapat játékosai, a hazaiak két kisbüntetőt is lőhettek, mindkettő védte az FK kapusa, Grigoraș.

Fotó: Barabás Ákos

Galac végül 6–2-re nyert és bebiztosította helyét a döntőben,

így a következő fordulóban, jövő csütörtökön 18 órától rendezendő FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo mérkőzésnek már nem lesz tétje. Az FK biztosan a harmadik helyen végez, míg Déva készülhet a bronzmeccsre.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, II-es csoport:
Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 6–2 (3–2),
gólszerzők Burdujel (2.), Cireș (7., 25.), Araujo (34.), Lașcu (9., 36.), illetve Mánya (5.), Tifán (7.).

{S1}