A Nagy Imre Kupáért kézilabdáztak Csíkszeredában

Dobos László 2019. április 19., 09:00

Kilenc csapat vett részt a Nagy Imre Kupával díjazott, az általános iskolák számára kiírt kézilabdatornán, amelyet csütörtökön rendeztek a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában.

Nagy izgalmak, szoros összecsapások után alakultak ki a rangsorok Fotó: Gábos Albin

Öt lány- és négy fiúcsapat lépett pályára az 5–8. osztályos diákcsapatok számára kiírt Nagy Imre Kupán, amelyet a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola és tornatanára, Czikó Levente szervezett.

Az egynapos megmérettetés célja többek között a kézilabda népszerűsítése és a szórakozás volt, de a szakemberek arra is figyeltek, hogy

a tehetségesebb diákokat a Hargita megyében működő kézilabda együttesek felé irányítsák.

Fotó: Gábos Albin

Fiúk: 1. Székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, 2. Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola, 3. Gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola, 4. Gyergyóalfalvi Sövér Elek Középiskola.

A torna legjobb játékosának Paniti Pétert (Székelykeresztúr) választották, a legjobb kapusnak járó díjat pedig György Edvin (Nagy Imre) érdemelte ki.

Fotó: Gábos Albin

Lányok: 1. Csíkszeredai József Attila Általános Iskola, 2. Csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola, 3. Zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Középiskola. Dicséretben részesült a Gyergyóremetei Fráter György és a Gyergyószárhegyi Bethlen Gábor Általános Iskola csapata.

A legjobb játékosnak Miklós Enikőt (József Attila Általános Iskola) választották, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Bajkó Nóra (Gyergyószárhegy) kapta.

{A}