Döntetlennel fejezte be az alapszakaszt a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. április 18., 19:19

Lejátszotta utolsó mérkőzését a Székelyudvarhelyi Szejke SK a férfi kézilabda másodosztály csoportkörében, csütörtökön délután a Nagybányai Minaur II. vendége volt.

A fiúk már korábban kiharcolták a továbbjutást Fotó: Veres Nándor

Már nem volt tétje az alapszakasz utolsó mérkőzésének a Szejke SK számára, hiszen már korábban eldőlt, hogy a második helyen zár a D csoportban és továbbjutott a május elején rendezendő elődöntő tornára.

{A}

A nagybányai mérkőzést a rájátszásra való hangolásként kezelte a Szejke SK, a csapat célja a győzelem megszerzése volt. Jól is kezdtek a fiúk az első perceket követően 5–1-re is vezettek, ám a nagybányai csapat hamar visszajött a mérkőzésbe, az udvarhelyiek előnye 1–2 gól volt.

A második félidőben ismét el tudott lépni ellenfelétől a Szejke SK, öt góllal is vezetett,

ám az utolsó negyedórában visszaesett a játéka. A házigazda Minaur II. fokozatosan ledolgozta hátrányát, egyenlített, sőt még esélye is volt megnyernie a találkozót, ami végül 31–31-es döntetlennel ért véget.

Tizenkét győzelemmel zárta a csoportkört a Szejke SK Fotó: Veres Nándor

A Szejke SK tehát a második helyen zárta a D csoportot, lejátszott húsz mérkőzéséből

tizenkettőt megnyert, három döntetlent játszott, míg öt meccsen vereséget szenvedett.

A másodosztály négy csoportjának első két helyezettje az elődöntő tornán szerepel. A nyolc klubot a versenykiírás szerint két csoportba sorolták, Brassóban május 3–5. között küzdenek meg egymással. Innen négy együttes – mindkét csoportból az első kettő – jut a döntő tornára.

A Szejke SK a brassói elődöntő tornán a CSM Vaslui (május 3-án 10 órától), a Resicabányai VSK (május 4-én 12 órától) és a CSM Medgidia (május 5-én 10 órától) csapatával mérkőzik meg.

Férfi kézilabda másodosztály, D csoport, 20. forduló:
Nagybányai Minaur II.–Székelyudvarhelyi Szejke SK 31–31 (14–16)
Gólszerzők: Komporály 8, Kónya 7, Daninfeld 6, Szász Előd 5, Lőrinczi 2, Fekete, Orbán L., Jére 1–1. Játszott még: Orbán Sz., Jobb – Kopacz, Pál.
Kiállítások: 2, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 2/1, illetve 1/1.