Eltűnt szovátai férfit keresnek a Bekecs környékén

Szász Cs. Emese 2019. április 18., 15:17

Kutyával elindult keresőcsapatok, rendőrök, tűzoltók és hegyimentők kutatnak egy szovátai férfi után, aki szerdán este állítólag kvaddal indult haza a Bekecsen át, ám azóta semmi hír nem érkezett felőle. Csütörtök reggeltől nagy erőkkel keresik, már helikopteres segítséget is kértek.

Nagy erőkkel folyik a keresés. A hegyimentők kvaddal is átpásztázzák a Bekecset. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Amint azt Kovács Róberttől, a Maros megyei hegyimentő-szolgálat vezetőjétől megtudtuk, az eltűntet nagy erőkkel keresik, mindent bevetnek, hogy megtalálják.

Minket csütörtökön délelőtt tíz órakor értesítettek az eltűnéséről, a helyszínen van most a rendőrség, tűzoltóság, tőlünk tizenkét ember, két kutyás csapat. Két krosszmotorral, egy kvaddal és három terepjáróval keressük az eltűntet. Fontos, hogy minél több ember bekapcsolódjon a keresőakcióba, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb területet tudjunk átpásztázni. A terület nagyon nagy, és sajnos semmi biztosat nem tudni, hogy hol is keressük

– mondta a Székelyhonnak a hegyimentők vezetője. Hozzátette, már kértek helikopteres segítséget is, amely felülről pásztázná át a helyet.

A Székelyhonnak az eltűnt férfi lánya elmondta, információi alapján édesapja, Pásztor László szerdán délután 5 órakor ült kvadra, elment a Restád irányába, ott egy barátjánál volt. Fél nyolckor beszélt telefonon utoljára a feleségével, akkor még a barátjánál volt, akinek elmondása szerint mintegy fél óra múlva, szürkületkor indult hazafelé a Bekecs irányába.

Felesége legközelebb este 10-kor hívta telefonon, de már nem volt elérhető, s azóta semmit sem tudnak róla. Pásztor László amúgy szürke felsőben, terepmintás nadrágban és fekete simléderes sapkában volt szerda este.

{A}