Kómában fekszik egy háromgyerekes anyuka – segítségre van szükség a kezeléséhez

Barabás Hajnal 2019. április 18., 14:29

Segítségért fordulnak az emberekhez a csíkszentdomokosi Karda Renáta barátai, ugyanis amikor harmadik gyerekének adott életet, komplikációk léptek fel, és azóta kómában fekszik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Külföldi kezelést javasolnak számára, amelynek költsége elérheti a havi 6000 eurót.

Sok pénzre van szükség Karda Renáta kezeléséhez, a család várja a jószándékú felajánlásokat

Közel egy hónapja, hogy világra hozta harmadik gyermekét a csíkszentdomokosi Karda Renáta, azonban komplikációk léptek fel szülés közben, és azóta kómában fekszik.

A természetes szülés során komplikációk léptek fel, ezért sürgős császármetszésre volt szükség, a műtét közben többször is szívleállás következett be, sikerült újraéleszteni.

Közben tüdőembóliát diagnosztizáltunk és azonnali kezelést indítottunk. A következő 48 órában állapota kritikus volt, további két sebészeti beavatkozáson esett át. Ennek a patológiának a halálozási aránya igen nagy, nekünk

sikerült megmenteni az életét.

Miután állapota stabilizálódott megszüntettük a mesterséges kómát, de nem ébredt fel, azóta is kómás állapotban van.

Jelen pillanatban folyamatos felügyeletre, komplex rekuperációs terápiára van szüksége

– tudtuk meg Hlavathy Katalin intenzív terápiás szakorvostól. Tőle tudjuk, hogy Erdélyben azonban nincs ilyen kezelést biztosító központ.

{A}

Adományozókat szólítanak meg

Korábban arról írtunk, hogy vérre van szüksége az édesanyának, most pedig pénzadományra van szükség a kezelésére.

„Együttérző emberek segítségét szeretnénk kérni! A további kezelésekre Bécsbe szeretnénk szállítani az édesanyát, hogy egy erre specializálódott neurológia központban kezeljék, amely nagyon költséges, és sajnos a család nem áll úgy anyagilag, hogy ezeket a kiadásokat fedezni tudja. Ezért kérjük, hogy adjanak esélyt neki az életre, hogy hazatérhessen a 31 éves szerető anyuka és feleség a két kisfiához és a háromhetes kislányához. Minden apró segítség egy lépés a gyógyulásához” – írták a család barátai a Székelyhonhoz eljuttatott felhívásukban.

Aki adományozna, az utalhat a férj osztrák bankszámlájára: Istvan Karda IBAN: AT713449100000076851 BIC: RZOOAT2L491. Illetve a gofundme.com oldalon keresztül is lehet adományozni. A család barátjának elmondása szerint eddig ezen a weboldalon keresztül mintegy 2000 dollárt gyűjtöttek össze, azonban az orvosoktól kapott becsléseik szerint havi 6000 euróra lenne szükség.