Szejke SK: főpróbát tartanak az elődöntő tornára

Józsa Csongor 2019. április 17., 19:03

A csoportkör utolsó találkozójára utazott el a Székelyudvarhelyi Szejke SK. A férfi kézilabda másodosztály D csoportjának zárómeccse nem oszt, nem szoroz, a gárda már továbbjutott az elődöntő tornára.

Nincs tétje az utolsó bajnokinak, de így is a győzelemre hajtanak Fotó: Veres Nándor

A férfi kézilabda másodosztály huszadik játéknapján a Szejke SK idegenben, a Nagybányai Minaur fiókcsapatának otthonában lép pályára.

A csütörtökön 17 órakor kezdődő párharcnak nincs tétje, a székelyudvarhelyiek előrébb nem tudnak lépni, hátrább sem csúszhatnak a tabellán:

biztosan a második helyen végeznek a csoportkörben.

Ez a pozíció azt jelenti, hogy számukra nem zárul az évad, további mérkőzések várnak a csapatra. Az A osztály négy csoportjának első két helyezettje az elődöntő tornán szerepel majd.

Fotó: Veres Nándor

A nyolc klubot a versenykiírás szerint két csoportba sorolták, Brassóban május 3–5. között küzdenek meg egymással. Innen négy együttes – mindkét csoportból az első kettő – jut a döntő tornára.

Ahol már a tét az élvonalba való feljutás, illetve a selejtezős helyek megkaparintása lesz.

No de ne menjünk ennyire előre! A Szejke SK előbb a csütörtöki mérkőzését húzná be. „Úgy kezeljük ezt a találkozót, mint az eddigi összeset. Kellő komolysággal hajtunk a győzelemre. Nem pihentetünk senkit, az edzéseken tanultakat próbáljuk élesben alkalmazni” – mondta a gárda edzője, Sipos Lóránt.

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már ismert az elődöntő torna két csoportjának összetétele. A Szejke SK a brassói elődöntő tornán

a CSM Vaslui (május 3-án 10 órától), a Resicabányai VSK (május 4-én 12 órától) és a CSM Medgidia (május 5-én 10 órától) csapatával mérkőzik meg.

„Az első két összecsapás azokkal az ellenfelekkel lesz, akik az idény elején kijelentették: a feljutásért küzdenek. Ellenük tényleg felmérhetjük, hogy hol állunk.

Valamelyikükkel szemben pontot kell elcsípnünk, hogy ott lehessünk a döntő tornán. Számunkra a szezon előtt az volt a kitűzött cél, hogy minél több mérkőzést játszhassunk

– összegzett a tréner.

Fotó: Veres Nándor

A Szejke SK a csoportkör során kétszer legyőzte a Minaur II. együttesét (31–20 és 36–27), illetve egy alkalommal pontosztozkodással (31–31) zárult a párharc.

Hazai pályán zárják a bajnokságot

Az utolsó fordulót rendezik a női kézilabda másodosztály C csoportjában. A Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub hazai pályán zárja a bajnokságot, a városi sportcsarnokban ma 15 órakor a sereghajtó LPS Tg. Jiu együttesét fogadja. Mester Zsolt edző tanítványai az idei szezonban már háromszor legyőzték a zsilvásárhelyi együttest.

A D csoportot toronymagasan vezető Marosvásárhelyi VSK is saját közönsége előtt fejezi be a csoportkört, az utolsó fordulóban, ma 17 órától a Resicabányai CSU lesz az ellenfele.