Majális és fogyatékkal élők zenei fesztiválja a Szent György Napokon

Bíró Blanka 2019. április 17., 19:35

Majálist szerveznek a Szent György Napok részeként a városhoz tartozó Sugásfürdőn május elsején – ismertették a szervezők. Emellett több közérdekű információt is közöltek a hamarosan rajtoló fesztiválról.

Képünk illusztráció Fotó: Szent György Napok Press

Knop Ildikó programkoordinátor a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, megpróbáltak minden környékbeli „mozgásaktivistát” bevonni a majálisra, lesz többek között reggeli torna, kerékpározás, kocogás, gyalogtúra, lábtenisz, hegyre futás, műfalmászás, és tartanak az egészséges életmóddal, a sporttal, táplálkozással kapcsolatos előadásokat is.

Minden rendezvény ingyenes lesz, a majálisra buszjáratokat indítanak a városból.

{A}

A speciális igényű személyek részvételével már nyolcadik éve megszervezett Outsider Music Fest a negyedik esztendeje a városnapok része. Idén május 3–5. között tartják – tájékoztatott Makkai Péter református lelkész, a fesztivál szervezője. Rámutatott, a fellépő együttesek között több olyan is van, amelyek nemcsak azért érdemelnek figyelmet, mert fogyatékkal élők zenélnek, hanem azért is, mert a produkciók minősége a városnapok nagy színpadjának szintjére emelkedik.

A szervezők a Közösségi Színpad műsorát is ismertették, itt lép fel a város apró-népe, a gyerekelőadások között lesz próza, népi gyermekjáték, néptánc, furulya, zongora, klasszikus zene, régi zene, musical, társasági tánc és sportbemutatók. A román kulturális programok a Szent György téri színpadon kapnak helyet. A szervezők bejelentették továbbá, hogy a műsorfüzettel árult tombola idei főnyereménye egy ezer euró értékű korfui utazás.