Vagyonvédelmi rendszereket és biztonsági őröket ellenőrzött a rendőrség

Bíró Blanka 2019. április 17., 17:04

A készpénz- és vagyonkezeléssel, szállítással foglalkozó személyek, a biztonsági és vagyonőrök esetleges kirablását megelőző akciót tartott a háromszéki rendőrség. Idén már 566 őrző-védő, biztonsági feladatokat ellátó rendszert vizsgáltak meg.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

A rendőrök azt ellenőrizték, hogy a biztonsági és vagyonvédelmi cégek a törvényes keretek között működnek-e, megfelelőek-e a riasztórendszereik. A biztonsági őröket az ellenőrzés során a rendőrök ki is képezték, hogy szükség esetén gyorsabban reagáljanak.

{A}

A készpénztárolás, -kezelés és -szállítás folyamatában az elektronikus riasztórendszereket, valamint a szállításnál használt gépkocsikat tesztelték. A leellenőrzött egységek között bankfiókok, közintézmények, üzemanyagtöltő-állomások, bankautomaták és játéktermek szerepeltek. Az akció során 15 esetben bírságoltak, 12 alkalommal az őrző- védő egységek kihágásai miatt – tájékoztat Nicoleta Tolvaj-Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Háromszéken a legtöbb pénzt éppen egy őrző-védő szakcég székházából rabolták el: tíz évvel ezelőtt a két álarcos, géppisztollyal felfegyverzett rabló 270 ezer lejt rabolt el. A nyomozás azóta is folyamatban van.