Tavalyhoz képest jóval több pénzből gazdálkodhat idén Maros megye

Antal Erika 2019. április 17., 18:03

Tizenegy százalékkal nagyobb az idei költségvetése Maros megyének, mint a tavalyi. Ez remélhetőleg segít behozni azt a lemaradást is, amelyet az országos büdzsé megszavazásának a késése okozott – mondta Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke a legutóbbi megyei tanácsülésen.

Az egészségügybe is befektet a Maros megyei önkormányzat Fotó: Haáz Vince

„Az egyik legfontosabb esemény volt a megyei önkormányzat számára a mai nap az idén. Azt gondolom, hogy sikeres évnek nézünk elébe” – fogalmazott a tanácselnök, hozzátéve, hogy az előző évhez képest idén a beruházásokra harminc százalékkal több pénz jut. Azt is kiemelte, hogy több mint húsz, a megyei tanács által finanszírozott intézmény megkapta már azt az összeget, amely a működéséhez szükséges, beleértve a fizetések költségének a fedezését is.

{A}

„Ugyanakkor harmincnégy százalékát a költségvetésnek fejlesztésre szánjuk. Ebben benne van a megyei kórházak fejlesztése is” – magyarázta a megyei önkormányzat elnöke. Hozzátette, 

idén jelentős mennyiségű pénz jut az úthálózatok korszerűsítésére, a repülőtér fejlesztésére, a Kultúrpalota és a Természettudományi Múzeum felújítására, de a hegyimentők számára is.

„Jó költségvetéssel rendelkezünk, remélem a késés behozható. A kollégák felkészültek, a holnapi naptól elkezdődik a szerződések aláírása, vagy ahol szükséges, a versenytárgyalások meghirdetése, a feladatfüzetek feltöltése az elektronikus rendszerbe, hogy mielőbb indulhassanak a beruházások” – zárta Péter Ferenc.