Galacon át vezet az út a döntőbe

Zátyi Tibor 2019. április 17., 16:19

A Román Labdarúgó-szövetség bukaresti székházában szerdán délben kisorsolták a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjének párosításait. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellenfele a Galaci Universitatea lesz.

Ősszel Székelyudvarhelyen 3–1-re nyert Galac ellen a Vasas Femina. Korábbi felvétel: Fotó: Veres Nándor

A tavalyi elődöntős mezőnyből csak a Vasas Femina tudta megismételni a bravúrt, hogy ismét a legjobb négy közé jutott, a tavalyi két döntős, a végső győztes CSȘ Târgoviște, illetve a Borgóprundi Heniu már a legjobb nyolc között elvérzett.

A sorsolásnál kedvezett a szerencse Andrási Sándor Csaba együttesének,

hiszen a legjobb négy között az 1. Ligában újonc, a kupában a címvédőt búcsúztató Galaci Universitatea lesz az ellenfele. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, amit május 15-én Galacon rendeznek meg. A másik ágon igazi rangadó lesz, hiszen a bajnokságban második Kisbecskereki Fortuna az éllovas Kolozsvári Olimpiát fogadja.

Az 1. Ligában Galac közepesen teljesít, eddig lejátszott tizenkét meccséből ötöt megnyert, egyen döntetlent játszott, hatot pedig elveszített, 16 pontjával jelenleg a hatodik helyen áll. A bajnokságban tavaly novemberben találkozott a két csapat, akkor a Vasas 3–1-re nyert Udvarhelyen. Amúgy

májusban egy hét alatt kétszer is megmérkőzik egymással a két együttes,

hiszen a szövetség hivatalos oldala szerint az 1. Liga alapszakaszának utolsó fordulóját május 8-án rendezik, akkorra van időzítve a Galac–Vasas Femina bajnoki.

A közel egy hónap múlva rendezendő kupaelődöntőig

még sok dolga lesz az udvarhelyi női csapatnak.

Szombaton az 1. Liga 15. fordulójában már komoly erőpróba vár a Vasas Feminára, 11 órakor a sétatéri stadionban a címvédő Olimpiát fogadja.

A 2. Liga 1-es szériájában éllovas Vasas Femina II. is hazai pályán játszik, szombaton 14 órától a sereghajtó Bákói Măgura lesz az ellenfele. A 3. Liga 3-as csoportjában az FK Csíkszereda pénteken 17 órától a Szamosújvári Atletic Olimpia vendége lesz, míg az éllovas Marosvásárhelyi VSK szombaton 16.30-kor az Alsólugasi Sporting II.-t fogadja.

Női labdarúgó Román Kupa, elődöntő,
május 15-én:
Galaci Universitatea–Székelyudvarhelyi Vasas Femina
Kisbecskereki Fortuna–Kolozsvári Olimpia.

Női labdarúgó 1. Liga, 15. forduló,
szombaton 11 órától:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Kolozsvári Olimpia,
Bukaresti Fair Play–CSȘ Târgoviște,
Borgóprundi Heniu–Kisbecskereki Fortuna,
Nagybányai Függetlenség–Galaci Universitatea,
az Alexandriai Universitatea szabadnapos lesz.