Megállapodtak: Vincze Lóránt kampányát segíti az MPP

Székelyhon 2019. április 17., 12:07

Megállapodást kötött Vincze Lóránt EP-képviselőjelölt és a Magyar Polgári Párt (MPP), amelynek értelmében az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökét támogatják a polgáriak a májusi európai parlamenti választásokon. A megegyezést szerdán írták alá.

Kéz a kézben Fotó: MPP Sajtóiroda

A Mezei János MPP-elnök és Vincze Lóránt FUEN-elnök által aláírt megállapodással az együttműködés, a romániai magyar érdekképviselet erősítését vállalják a felek.

A dokumentum szerint Vincze Lóránt vállalja, hogy az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjeként is elkötelezett marad az MPP által is képviselt célok mellett, és megválasztása esetén azokat az Európai Parlamentben is megjeleníti. Vállalja továbbá, hogy

megválasztása esetén munkakapcsolatot alakít ki a Magyar Polgári Párttal,

és lehetőséget biztosít számára az Európai Parlamentben az erdélyi autonómiaformák, illetve a különböző tájegységek bemutatására.

{A}

FUEN-elnökként és megválasztott képviselőként felkarolja a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezését, és aktívan támogatja annak sikerre vitelét, hiszen a Minority SafePack és az SZNT kezdeményezése kölcsönösen erősítik egymást – tájékoztatnak a megállapodásról szóló közleményben.

A Magyar Polgári Párt képviseletében aláíró Mezei János elnök meghatározónak tartja a székelyföldi autonómia ügyének felvállalását a romániai parlament mellett az Európai Parlamentben is, ezért az EP-választáson Vincze Lóránt FUEN-elnököt támogatja és kampányát segíti. Megválasztása esetén támogatásáról biztosítja képviselői mandátuma során és a FUEN élén végzett munkájában – térnek ki dokumentumot bemutató közleményben.