Fejszével akart a szomszédjára támadni, végül késsel rontott a riasztott rendőrre egy férfi

Bíró Blanka 2019. április 16., 21:47

Ittasan összeszólalkozott szomszédjával egy bardóci férfi, majd a helyszínre riasztott rendőrre támadt. Ártalmatlanítása után őrizetbe vették, majd hatósági felügyeletet rendeltek el ellene.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Hatvannapos hatósági felügyeletet rendeltek el egy bardóci férfi ellen, mert késsel támadt hétvégén egy lakóháznál kirobbant veszekedéshez riasztott rendőrre – közölte Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

{A}

A vizsgálatok szerint az 56 éves férfi ittasan összeszólalkozott az egyik szomszédjával, a veszekedésnek pedig a jelenlévők hiába próbáltak véget vetni, a támadó a vita hevében fejszét ragadott. Ekkor riasztották a rendőrséget, akik láttán a támadó még jobban feldühödött, a fejsze helyett kést vett magához, és az utcára rohant. A hatóságiak csitítási próbálkozásai ellenére a férfi rátámadt az egyik rendőrre.

A támadót sikerült ártalmatlanítani, majd bekísérték a rendőrőrsre. Ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. Első lépésben 24 órára őrizetbe vették, majd hatvannapos hatósági felügyeletet alá helyezték.