Élelmiszereket adományoznak a gyergyószentmiklósiak húsvét előtt

Gergely Imre 2019. április 16., 14:51

Hatvan gyergyószentmiklósi, nehéz sorsú családnak vagy idős, egyedülálló személynek vittek élelmiszer-adományt a helyi önkormányzat munkatársai.

Ünnep előtti jótékonyság Gyergyószentmiklóson • Fotó: Gergely Imre

Mindenféle felhívás, szervezett gyűjtés nélkül keresték fel a jóérzésű gyergyószentmiklósiak a városháza szociális irodáját, és adományoztak különböző élelmiszereket, amelyek a rászorulók húsvéti asztalára kerülhetnek. Hatvan élelmiszercsomagot sikerült így összeállítani, amelyeket kedden elkezdtek kivinni azokhoz a családokhoz, ahol fogyatékkal élő, sérült családtagokat ápolnak, illetve az alacsony jövedelmű, idős egyedülállókhoz.

Liszt, cukor, száraztészta, pityóka, lekvárok, konzervek kerültek a csomagokba, de egy-egy kalács is jutott a hatvan háztartásba.

Nem hálás feladat az adományosztás sem – állapíthattuk meg, elkísérve a városháza munkatársait – látva, hogy milyen nehéz sors jutott sokaknak. A néhány kilónyi élelmiszer, a kalács valódi segítség számukra.

{A}

Az adományok egyébként továbbra is átadhatók a városháza szociális irodájánál, hogy innen a rászorulókhoz továbbíthassák. Fontos tudni, hogy csak tartós élelmiszereket fogadnak el, amelyeket hosszabb ideig lehet tárolni, nem kell azonnal elfogyasztani.

A Vöröskereszt is élelmiszereket gyűjt

A gyergyószentmiklósi Vöröskereszt is rendszeresen szervez adománygyűjtő akciókat, most húsvét előtt is. Felhívásban kérik, aki teheti, lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a kezdeményezésükhöz, hogy a nélkülözőknek is szebb legyen az ünnep. Az adomány lehet kenyér, kalács, tartós élelmiszer, húsfélék, édesség, gyümölcs, konzerv. A felajánlásokat az alábbi telefonszámokon várják: Szász Ramóna 0735–551400 vagy Ferenczi Lilla 0743–044567.