Hulladékgyűjtő konténereket helyez ki a garázsbontások helyszínein az Eco-Csík

Székelyhon 2019. április 16., 14:02

A garázsbontásokból származó hulladék tárolására konténereket helyez ki az Eco-Csík Kft. hulladékgazdálkodási vállalat csütörtökig Csíkszeredában azokon a helyszíneken, ahol a bontások történnek – tájékoztat közleményben a cég sajtóosztálya.

Az ilyen és ehhez hasonló látványt szeretnék elkerülni a konténerek kihelyezésével Csíkszeredában Fotó: Forrás: Eco-Csík

Mint a szerkesztőségünknek elküldött közleményben írják, a tömeges garázsbontás miatt a szelektív gyűjtőpontoknál nap mint nap kezelhetetlen mennyiségű hulladék, törmelék gyűl össze, amit lehetetlen időben elszállítani, ezért

nemcsak a felhalmozódó hulladék látványa aggasztó, hanem attól is tartani kell, hogy széthordja azt a szél.

{A}

„Ennek megelőzése érdekében Csíkszereda Polgármesteri Hivatala 4–7 köbméteres konténerek kihelyezését kérte az Eco-Csík Kft. hulladékgazdálkodási vállalattól. Ezeket azon helyszíneken helyezzük el – legkésőbb csütörtökön –, ahol nagyobb mértékű garázsbontás történik” – olvasható a dokumentumban.

A polgármesteri hivatal és az Eco-Csík Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a bontásból származó hulladékot, törmeléket ezután csakis ezekbe a konténerekbe gyűjtse – tehát ne a gyűjtőpontoknál –, ugyanakkor a háztartási hulladékot a gyűjtőpontoknál kihelyezett edényekbe üríthetik.