Csíkszereda és Galac szerzett előnyt

Gergely Imre 2019. április 15., 21:54

Egyik csapat sem a kisdöntőről álmodott, mégis jó meccset játszott a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub a román hokibajnokság bronzcsatájának első mérkőzésén. A döntőben a Galaci CSM került lépéselőnybe.

Szoros volt a mérkőzés, a végén dőlt el a csíkiak javára Fotó: Beliczay László

Talán sosem volt ilyen kevés néző egy Gyergyószentmiklós–Csíkszereda összecsapáson, mint hétfő este. Látható volt, a közönséget sem hozza nagyon lázba, hogy a székely rangadó a bronzéremért zajlik. Sajnálhatják pedig akik kihagyták a meccset, iramos, jó színvonalú játék zajlott a hatvan perc legnagyobb részében.

{A}

A gyergyóiak kezdték nagyobb lendülettel a hétfő esti összecsapást, az első percekben alaposan beszorították a csíkiakat a kapujuk elé. Aztán kiegyenlítettebb, vagy inkább hullámzó lett a játék, hol az egyik, hol a másik harmadban zajlottak izgalmas jelenetek.

Volt dolga bőven Ruczujnak és Onodinak is.

Az első gól Papp lövése után született, a korong Ruczuj testéről csorgott be a kapuba. A második harmadban is felváltva forogtak veszélyben a ketrecek. A piros-fehérek első emberelőnyüket kihasználva egyenlítettek, a csapatkapitány Góga bombája kötött ki a vendégek gólvonala mögött.

Fotó: Beliczay László

A döntetlennek nem sokat örülhettek a házigazdák, Salló ismét a Sportklubnak szerzett vezetést, de még ennek a játékrésznek az utolsó percében Góga másodszor is betalált, a GYHK második emberelőnyét is értékesítette.

A harmadik harmad is hasonló volt az első kettőhöz, egyenrangú felek sportszerű csatája zajlott a jégen. Aztán 5 perccel a rendes játékidő vége előtt Antal ismét a kék-fehéreket hozta előnybe. Szinte azonnal válaszolhatott volna a gyergyószentmiklósi együttes, Barabás lövése csattant a felső vason.

A helyzet kimaradt, és másfél perccel a vége előtt, amikor a hazaiak a kapus lehozatalára készültek, Rokaly is betalált, beállítva a 4–2-es Sportklub győzelmet jelentő végeredményt.

Fotó: Beliczay László

A párharcban tehát Csíkszereda került előnybe. A második találkozó szerdán 18.30-tól a Vákár Lajos műjégpályán következik. Ha ott nem dől el a küzdelem, azaz a GYHK egyenlít, csütörtökön Gyergyószentmiklóson zárul a kisdöntő.

Galac hárommal verte Brassót

A bajnokság döntőjének első felvonása is lezajlott hétfő este. Galacon, a házigazda CSM a Brassói Coronát fogadta. A Duna-partiak a 0–0-val végződött első harmad után a másodikban 3–0-ra elhúztak és onnan hiába kapaszkodott a Corona, végül 5–2-re nyerte az első meccset az alapszakasz győztese.

A döntő kedden este folytatódik, szintén Galacon. Ezt követően Brassóba költöznek át a felek, ahol pénteken és ha kell, szombaton következik a harmadik és negyedik meccs. Ha akkor sem dőlne el, hétfőn, április 22-én rendeznék az 5. találkozót, újra Galacon,

Jégkorong, román bajnokság kisdöntő, első mérkőzés:

Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 2–1, 0–2)
Gólszerzők: Goga Attila (26., és 30. perc), illetve Papp Szabolcs (15.), Salló Alpár (27.), Antal Zsombor (55.), Rokaly Szabolcs (59.).
Kiállításpercek: 4–6.
Kapura lövések: 33–39

Döntő, első mérkőzés:

Galaci CSM–Brassói Corona 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)
Gólszerzők: Albert Zagidullin (25.), Alekszandr Nyezsnamov (38.), Mihail Ribalko (39.), Anton Butocsnov (54.), Denisz Zabludovszkij (58.), illetve Jereme Tendler (40.), Daniel Tranca (43.)
Kiállításpercek: 10–6.
Kapura lövések: 24–26.