Négy csíki dzsúdóérem Szörényvárról

Dobos László 2019. április 15., 14:52

Szörényváron rendezték meg hétvégén a román U21-es cselgáncsbajnokság döntőjét, amelyről a székelyföldi cselgáncsozók négy éremmel tértek haza.

Albu Botond edző és érmes tanítványai: Dávid László és Radvánszki Ádám Fotó: facebook/ Albu Botond

Egy arany- és három ezüstérem a csíki cselgáncsozók mérlege az U21-es bajnokságon. A lányok versenyén a Csíkszeredai ISK két sportolója is dobogóra állhatott, Dánél Szabolcs edző tanítványai közül Kosza Hanna (78 kg-os súlycsoport) aranyérmet nyert, Bács Dóra Krisztina (70 kg) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindkét felcsíki lány az ISK csíkszenttamási alközpontjának tagja.

{A}

Edzőjük elmondta, hogy bár a lány válogatott keret tagjainak csak a Balkán-bajnokságon való indulásra van lehetőségük, ám erre is klubjuk vagy szponzorok pénzén utazhatnak majd el. Ennek a korosztálynak van világ- és Európa-bajnoksága is 2019-ben, de ezekre a versenyekre kijutni csak az Európa-kupa versenyeken való rendszeres részvétel alapján lehet. Az Európa-kupákon való indulást cselgáncsban a szakszövetség nem támogatja anyagilag. Erre klubpénzen vagy támogatók finanszírozásával lehet eljutni.

Dánél Szabolcs edző és az érmes lányok: Kosza Hanna és Bács Dóra Fotó: facebook/ Dánél Szabolcs

A fiúcsapatból, Albu Botond edző tanítványai közül szintén ketten állhattak dobogóra, a Csíkszeredai Sportklub színeiben induló Dávid László (73 kg) és a VSK Csíkszeredát képviselő Radvánszki Ádám (60 kg) egyformán ezüstérmes lett. Jól szerepelt Radvánszki Szilárd (66 kg, VSK Csíkszereda), aki az előkelő 5. helyen végzett a nagyon erős férfi mezőnyben.

Esélyes volt a bajnoki címre Orbán Lehel (60 kg, VSK Csíkszereda) is, aki idén a felnőttek és az U23-asosk bajnokságát is megnyerte, de sajnos a fiatal tehetséges sportoló az elmúlt napokban egy olaszországi versenyen könyöksérülést szenvedett, és három hét kihagyásra kényszerült.