Fellőtte magát a dobogóra a Vasas Femina

Józsa Csongor 2019. április 14., 16:02

Az első találatot a vendégek jegyezték. Kevés ideig voltak előnyben, a ellenlábas magabiztos, jó játékkal gólzáporos győzelmet aratott, feljött a rájátszást érő helyre.

Lefutotta ellenfelét a Vasas Femina Fotó: Veres Nándor

Vasárnap délután a női labdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizennegyedik játéknapján a Székelyudvarhelyi Vasas Femina hazai környezetben fogadta a Bukaresti Fair Play gárdáját. A két együttes pár héttel ezelőtt a Román Kupában találkozott, akkor a székelyföldiek 8–0-ra nyertek.

{A}

Negyedóráig volt kiegyensúlyozott a játék, ekkor a fővárosik kihasználva egy védelmi megingást megszerezték a vezetést. Ez nem ingatta meg az Andrási Sándor Csaba által felkészített házigazdákat, fokozatosan átvették az irányítást, egy fokozattal magasabbra kapcsoltak, helyzetek sokaságát alakították ki.

Fotó: Veres Nándor

Sokat értékesítettek is. Előbb Barabási értékesített egy tizenegyest, majd sorra csapattársai is feliratkoztak a góllövőlistára. A pihenőre úgy mehettek vissza a felek, hogy 4–1 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész csak egyetlen csapatról, a székelyudvarhelyiről szólt. A lányok szépen szövögették támadásaikat. Szinte mindig arra törekedtek, hogy a végletekig kipasszolják a védelmet. Tízpercenként lőttek egyet, akárcsak a kupameccsen, ezúttal is nyolcgólos lett a különbség.

9–1-re nyert a Vasas Femina, kihasználva az Universitatea Alexandria botlását a Hargita megyeiek feljöttek a tabella harmadik helyére – ami még rájátszást jelentő pozíció.

Fotó: Veres Nándor

Legközelebb április 20-án, szombaton 11 órától a címvédő, egyben listavezető Kolozsvári Olimpia érkezik a sétatéri stadionba.

Női labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14 forduló:

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Bukaresti Fair Play 9–1 (4–1)
Gólszerzők: Barabási Kinga (26., 78.), Benő Krisztina (37.), Vlădulescu Anamaria (38., 83.), Țabur Karolina (45., 85.), Marinescu Mălălina (50., 65.), illetve Preda Daniela (10.).
Vasas Femina: Kajtár – Dakó (71. Bíró A.), Krall (45. Bíró E.), Péter, Marinescu, Benő (56. Kiss), Vlădulescu, Țabur, Mițui, Dávid, Barabási.

A játéknap további eredményei:

Galaci Universitatea–Universitatea Alexandria 4–0
Kisbecskereki Fortuna–Nagybányai Independența 2–2
CSȘ Târgoviște–Borgóprundi Heniu 1–5.

{S1}