Legyőzte és utolérte az éllovas Lénárdfalvát az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. április 13., 20:26

Kétgólos győzelmet aratott szombaton délután az éllovas Lénárdfalva otthonában az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. Liga 23. fordulójában. A csíkiak 4–2-es győzelmükkel pontszámban beérték az máramarosi együttest.

A meccs előtt meglepetésre lejátszották a székely himnuszt is Fotó: Facebook/Varga Károly

A mérkőzést a lénárdfalvi Zazáron, Nagybányától 5 km-re rendezték, ahol közel 1000 néző volt kíváncsi a mérkőzésre, köztük egy kisszámú, de nagyon lelkes csíki szurkolótábor, a drukkerek végig magyarul buzdították kedvenceiket.

A romániai stadionokban kuriózumnak számító jelenet előzte meg a mérkőzést,

a hangosbemondó felkérte a közönséget, hogy felállva hallgassák végig a két himnuszt, a románt és a székelyt. Felvételről lejátszották a két himnuszt, majd elkezdődött a találkozó.

Az FK visszavágott Lénárdfalvának az ősszel hazai pályán elszenvedett 3–0-s vereségért. Archív Fotó: Gábos Albin

Jó minőségű gyepszőnyegen zajlott a mérkőzés, amelynek nagy részét az FK Csíkszereda uralta, a vendégek végig vezetve győztek az éllovas otthonában.

A 11. percben Magyari jól indította a jobb szélen Bajkót, aki betört a 16-osba, ahonnan a bal alsóba bombázta a labdát (0–1). A 12. percben mintegy 18 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást a vendégegyüttes, de Jebari lövését szögletre fejelte a sorfal.

A 32. percben a 16-os vonala előtt labdát szerzett Bajkó, de szabálytalankodtak ellene, a hazaiak játékosának, Milian Ursnak pedig a játékvezető felmutatta a piros lapot. A szabadrúgást újra szögletre mentették a lénárdfalviak,

a jobb oldalról elvégzett szögletrúgást pedig Slobodan Lalic nagyon magasra ugorva a hálóba fejelte (0–2).

Szünet előtt jegyeztük a Lénárdfalva első nagyobb helyzeteit, de a csíki védelem menteni tudott.

A csíkiakat elkísérte hűséges szurkolótábora Fotó: Facebook/Tamás László Egér

A második félidő elején újra az FK támadott többet, két szögletet is kiharcoltak a vendégek, aztán az 54. percben egy ártatlannak tűnő hazai támadásnál a játékvezető 11-est ítélt a hazaiak javára. Ezt kapusuk, Alin Bota végezte el, ám lövés helyett legurította a labdát a tizenhatoson kívülről érkező Sergiu Ciocannak, aki az elvetődött Papp mellett az üres kapuba gurított (1–2). Gól után cserélt az FK szakvezetése, pályára lépett a fiatal Antal Barna, aki a következő támadásnál betört az ellenfél 16-osába, ahol felrúgták.

A jogosan megítélt büntetőt Bajkó Barna a felső léc alá lőtte (1–3).

Tíz percre rá, a 66. percben újra gólt lőtt az FK, Jebari kapott remek labdát a 11-es pont környékén, és magabiztosan a hosszú sarokba lőtte (1–4). Három perccel később újabb 11-est ítéltek a házigazdáknak, ezt a kapusuk, Alin Bota értékesítette (2–4).

Archív Fotó: Gábos Albin

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a védelmek jól működtek, a kapusok biztosan fogtak.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Nehéz mérkőzés volt, a bajnokságban az eddigi ellenfeleink közül a legerősebb csapat ellen játszottunk. Jól jött a hamar rúgott gól, és a ráadás, az első félidőben jól működött a védekezésünk is. Szünet után sajnos kaptunk egy gólt, de szerencsére jöttek az újabb találataink. Úgy tűnt, 4–1-es vezetésnél egy kicsit megszeppentünk, visszavettünk a tempóból, de minden jó, ha a vége jó.

A három pontért jöttünk Lénárdfalvára és ezt teljesítettük. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, és nekik is elmondtam, hogy az ehhez hasonló meccsekért lettem edző.

A dicséret teljes mértékben a játékosoké és örvendek, hogy meg tudtuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk. Meglepett, hogy a mérkőzés előtt elhúzták a román, majd a székely himnuszt”.

Archív Fotó: Gábos Albin

Sikerével pontszámban utolérte Lénárdfalvát az FK, megszakítva a máramarosiak ötmeccses győzelmi sorozatát. A csíkiak legközelebb pénteken játszanak, hazai pályán a Marosvásárhelyi MSE-t fogadják.

Labdarúgó 3. Liga, 23. forduló:
Lénárdfalvi AFC Comunal–FK Csíkszereda 2–4 (0–2).
Gólszerzők: Sergiu Ciocan (54.) és Alin Bota (69., büntetőből), illetve Bajkó Barna (11., 56., a másodikat büntetőből), Slobodan Lalic (32.) és Soufiane Jebari (66.).
Kiállítva: Milian Urs (32., Lénárdfalva).
Játékvezetők: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea), Cosmin Bojan (Marosvásárhely), Alexandru Corb (Szatmárnámeti). Megfigyelők: Mircea Bucur (Marosvásárhely) és Marian Salomir (Kolozsvár).

Lénárdaflvi AFC: Alin Bota – Andrei David (a 88. perctől), Bogdan Pașca), Mihai Kereki, Milian Urs, Denis Roș, Paul Oșan (90., Gabriel Macovei), Adrian Micaș (75., Viorel Chinde), Sergiu Ciocan, Alexandru Mărieș, Romario Rus, Brian Lemac. Vezetőedző: Romulus Buia. Másodedző: Ovidiu Mic.

FK Csíkszereda: Papp Zsombor – Aszalos Richárd (55., Majzik Adrián), Mitra Szilárd, Slobodan Lalic (57., Csürös Attila), Nemes Milán Imre, Veres Szilárd, Casiadi-Bakó Soma, Eder Gonzales (55. Antal Barna), Soufiane Jebari, Magyari Szilárd, Bajkó Barna (75., Hodgyai László). Vezetőedző: Valentin Suciu. Másodedzők: Lucian Nicolau és Fekete Károly.

További eredmények:
Székelyudvarhelyi FC–Tasnádi Unirea 2–0 (2–0),
Marosvásárhelyi MSE–Tordai Arieșul 0–5 (0–2),
Kolozsvári CFR II.–Medgyesi Gaz Metan II. 5–1 (3–1),
Székelyudvarhelyi FC–Tasnádi Unirea 2–0 (2–0), 
Dési Unirea–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1 (0–1), 
Besztercei Gloria–Kolozsvári Sănătatea 2–1 (1–1), 
Radnóti SK–Szászhermányi FC 3–2 (1–0), 
Nagybányai Minaur–Szászrégeni Avântul 1–0 (1–0).

{S1}