Mutatjuk a döntő és a bronzcsata időpontjait

Gergely Imre 2019. április 13., 18:18

A román jégkorongbajnokság döntőjében a Galaci CSM és a Brassói Corona játszik a bajnoki címért, a bronzéremért pedig a két Hargita megyei csapat küzd meg. A két győzelemig tartó kisdöntőben a Gyergyói Hoki Klubnál a pályaelőny.

Hétfőn kezdődik a székely rangadó a bronzéremért Fotó: Beliczay László

Hétfőn 18.30-tól Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub mérkőzéssel indul a kisdöntő, szerdán 17-én Csíkszeredában lesz a második mérkőzés, és ha szükséges lesz harmadik találkozóra, azt csütörtökön 18-án ismét Gyergyószentmiklóson rendezik.

A korábban megszokotthoz képest nem három győzelem kell a bronzérem megszerzéséhez, hanem csak kettő.

Ugyanakkor, érvényes maradt az a szabály miszerint nem az alapszakaszban elért helyezés dönt a pályaelőnyről, hanem az, hogy az adott csapat melyik ágról kerül a kisdöntőbe.

{A}

Az Román Jégkorong Szövetség kiírása szerint az 1-es számú elődöntő a Galac–Gyergyószentmiklós párharcot jelentette, és a 2-es volt a Brassó–Csíkszereda. Így a Gyergyói HK indul jobb helyzetből a bronzéremért folyó küzdelemben.

Fotó: Beliczay László

A csíkiak sok éve nem játszottak kisdöntőben, ezért számukra meglepő lehet ez a szabály, míg a gyergyói csapat esetében előfordult már, hogy kedvezményezettje volt ennek, máskor pedig jobb alapszakasz helyezés ellenére sem élhettek a pályaelőnnyel.

A bajnoki döntőt is lerövidítették, azaz nem négy, hanem három mérkőzésig tart majd a Galac–Brassó küzdelem is. A pályaelőny a galaciaknál lesz.

A kisdöntő programja:

Április 15, hétfő: Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub
Április 17, szerda: Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub
Április 18. csütörtök: Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub (ha szükséges).

A döntő programja:

Április 15, hétfő: Galaci CSM–Brassói Corona
Április 16, kedd: Galaci CSM–Brassói Corona
Április 19, péntek: Brassói Corona–Galaci CSM
Április 20, szombat: Brassói Corona–Galaci CSM (ha szükséges)
Április 22, hétfő: Galaci CSM–Brassói Corona (ha szükséges).