Gyergyószéki gazdasági szereplőkkel találkozott Winkler Gyula

Gergely Imre 2019. április 13., 18:10

A gyergyószéki gazdasági élet szereplőivel – vállalkozókkal és gazdálkodókkal – találkozott szombaton Winkler Gyula. Az RMDSZ európai parlamenti választási listájának vezetője Gyergyócsomafalván, Gyergyóalfaluban és Gyergyószentmiklóson vett részt fórumokon.

Barti Tihamér, Winkler Gyula és Bende Sándor. Gyergyószéken kiemelkedő számú aláírás gyűlt az RMDSZ EP-választáson való indulásának támogatására, szavazatokból is sokra számítanak

Ősszel kerül a brüsszeli parlament az új uniós költségvetés, akkor szavaznak arról, hogy a következő időszakban mire jut pénz. A szavazáson pedig értelemszerűen azok vesznek részt, akiket a májusi választásokon megválasztanak. Nem mindegy, hogy kik jutnak be, kik szavaznak majd az erdélyi magyarság számára is fontos kérdésekben – hangzott el a szombati gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatón, ahol Winkler Gyula mellett Barti Tihamér, az RMDSZ területi szervezetének elnöke és Bende Sándor parlamenti képviselő beszéltek a voksolás fontosságáról.

Romániából akkor is 33 képviselő jut majd Brüsszelbe, ha az RMDSZ nem kap elégséges szavazatot egyetlen jelölt bejuttatására sem, azonban ebben az esetben nem lesz aki képviselje az itteni magyarság érdekeit – mutattak rá.

{A}

Winkler Gyula elmondta, Erdély számára nagyon fontos, hogy a következő költségvetés összeállításokat növekedjenek a vidékfejlesztésre fordítható összegek, a területalapú mezőgazdasági támogatások, de legyen pénz a fiatal gazdák letelepedési támogatására, és a nem mezőgazdasági jellegű vidékfejlesztésre is. Ugyanakkor Székelyföldön a turizmus fejlesztésére kell forrásokat szerezni. Az RMDSZ listavezetője rámutatott, a magyarságot érintő súlyos jogsértésekről Sógor Csabával együtt rendre felszólalásokban és írásos jelentésekben tájékoztatták Brüsszelt.