Tragédia Tarcsafalván: patakba fulladt egy kisgyerek

Széchely István 2019. április 13., 12:22

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folytat kivizsgálást a rendőrség a Tarcsafalván patakba fulladt kétéves gyerek ügyében. A mentősök majdnem egy órán át küzdöttek a vízbe esett kislány életéért.

A helyszínre siető mentősök már nem tudták megmenteni a kislány életét. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Csütörtök délután egy perccel negyed négy előtt értesítették a rendőrséget az esetről, vélhetően kevéssel az előtt történt a tragédia. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy úgy tűnik,

felügyelet nélkül maradhatott a kétéves kislány, ez azonban még nem bizonyított, a kivizsgálás derít majd fényt az eset részleteire.

A gyerek a lakhelye közelében esett a patakba, a segélyhívásra kiérkező mentősök 53 percen át próbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül – mondta el a szóvivő. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított kivizsgálást, amelynek a végén javaslatot tesznek az ügyészségnek a további jogi lépéseket illetően.

{A}

Információink szerint a tragédia egy hatgyermekes családban történt, akik a falu Kobátfalva felőli bejárata közelében, a patakkal határos telken laknak. Egy helybéli illetőségű férfi elmondása szerint a pásztorcsalád nem tarcsafalvi, a falu szarvasmarháit rendezték nyáron, de ott maradtak télire is. Ebben az időszakban a szülők napszámosmunkából tartották fenn a családot, távollétük idején a nagyobb gyerekek vigyáztak a kisebbekre.